// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Peter Madsen: Eventyrbogen – 25 klassiske folkeeventyr
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Billedbog

Peter Madsen: Eventyrbogen – 25 klassiske folkeeventyr

Skrevet af den 31. oktober 2014 – 07:29Ingen kommentarer

Der er et par måneder til jul. Og i stedet for at købe din nevø eller niece noget skinnende plastik. Som kræver batterier. Larmer hele julen. Og knækker midt i januar. Så skulle du tage og købe Eventyrbogen.

Den indeholder 25 klassiske folkeeventyr – og er tegnet og fortalt af Peter Madsen. Peter Madsen tænker du, det navn har jeg hørt før.

Og det har du. For det var Peter Madsen som var med til at skabe og tegne Valhalla-tegneserien. Hvilket er en af de flotteste og bedste tegneserier, som nogensinde er lavet i Danmark.

Det er noget at leve op til. Og der er mange bøger derude, som genfortæller eventyr. Så hvorfor er det lige Eventyrbogen, som du skal købe til din nevø i stedet for en Skylanders-figur med en stor harpun?

Det er heldigvis nemt: Du skal købe Eventyrbogen fordi den er fyldt med Peter Madsens forrygende flotte og farvelagte tegninger og 25 eventyr som er nemme at læse højt for den yngre generation. Flere af historierne, blandt andet Soria Moria slot, er desuden lange nok til at blive splittet over to aftener – så din gave kommer nemt til at strække sig til en hel måneds godnathistorier. Det er fundet til prisen. Og så kræver den heller ikke batterier.

Eventyrerne i bogen er en blanding af de kendte, blandt andet Askepot, Snehvide og Rødhætte, og så knapt så kendte som Den gyldne nøgle og Troldens hjerte.

Det er fint og højtlæsende forældre behøver ikke at frygte at falde i søvn midt i historierne, for der er ofte mange forskellige versioner af de klassiske eventyr og Peter Madsen har rørt lidt i gryden med det formål at skabe en balance mellem de mere historiske korrekte udgaver og eventuelt senere Disneyficeringer.

Det fungerer fint og eventuelt mere interesserede kan blive klogere på folkeeventyr i et fint efterskrift bagerst i bogen. Det kan måske endda anbefales at leve livet farligt og starte der.

Under alle omstændigheder burde dig og dit dankort trille ned i boghandlen efter Eventyrbogen. Og har du ikke en nevø eller en niece, så er der helt sikkert et andet barn i din omgangskreds som har godt af fede fortællinger og flotte tegninger.

Peter Madsen: Eventyrbogen – 25 klassiske folkeeventyr, tegnet og fortalt af Peter Madsen. Forlaget Alvilda, 201 sider. Oktober 2014.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.