// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Maiken Abildgaard: En smag af liv
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Prosalyrik

Maiken Abildgaard: En smag af liv

Skrevet af den 12. april 2014 – 13:10Ingen kommentarer

Jeg har tidligere glædet mig over Maiken Abildgaards tekster i De overvågede. Men denne gang er jeg ikke begejstret. Jeg er meget begejstret!

En Smag af liv er er et dyk ned i livet, både det der er levet og det der leves. Teksten skifter mellem det realistiske og det surreelle, så man på finurlig vis mister fodfæste og i stedet svæver ind i Maikens verden. En verden fyldt med barndommens magi og det voksne menneskes desillusionerede tomhed og tab. Det er imidlertid ikke en melankoli, der dunker sig selv i hovedet, men ord gennemvædet af bittersød humor og smil med mørkrandede øjne.

Bogens tryk og især tegningerne understreger, at der er level up på professionalismen. Sarah Egbert Eiersholts sarte tuschstreg er på en gang meget fin og hyperrealistisk, som tegningerne i en illustreret italiensk kogebog – men her er æblerne ikke bare appetitvækkende, de er ormstukne og fulde af maddikker.

En smag af liv er en af den slags bøger som man ikke kan nøjes med at indtage en enkelt gang, den skal nydes over flere omgange og ved gentagen indtagelse bliver den mere helstøbt.

En Smag af Liv. Maiken Abildgaard. Forlaget æter. Marts 2014. 70 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.