// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Benny Andersen: Om glæde
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Digte, Fortællinger, Prosalyrik, Rim og remser

Benny Andersen: Om glæde

Skrevet af den 13. december 2022 – 05:49Ingen kommentarer

Hvem vil ikke gerne have glæde i sit liv? Jeg håber, at det er de fleste. Nu med denne lille udgivelse fra Gyldendal kan man skænke en lille portion glæde til sin familie, venner og bekendte, eller til en som lige trænger til at få et lille smil på læben. For med læsning af Om glæde mærker man varmen og glæden forplante sig i kroppen over de små hverdagsagtige ting, som Benny Andersen på fornem vis giver mere plads og rum, end vi ellers normalt tildeler dem. Det er jo værd at huske; at ”livet ikke er det værste man har og om lidt er kaffen klar”.  

I den lille bog Om glæde har forlaget samlet en lille bid og smagsprøver på Benny Andersens forfatterskab, og med Andersens eminente legen med ord og sprog, hans underspillede stil og hans underfundighed, kommer vi tættere på, hvad glæde er, og vi træffer dermed bekendtskab med det store i det små.

I dette lille lommeformat møder vi Snøvsen, vi møder Svante, og vi får bidder fra Personlige papirer. Alle tekster giver én lyst til at dykke mere ned i Benny Andersens store forfatterskab, for han fortryller og giver én et smil på læben. Det sker bl.a. i Sorrig og glæde fra Personlige papirer, hvor han leger med udsagnet, ‘at tage sorgerne på forskud’. Kan man det? Og betyder det, at der kommer et tidspunkt, hvor der ikke er sorger?

Om glæde er en del af forlagets miniserie Kolibri, og dette lille lommeformat gør, at man kan have dem med på farten og på en fin og hurtig måde få et indblik i en given forfatters værker. Her i julemåneden tænker jeg, at Om glæde kunne være en fin bog til værtinden eller som mandelgave.

Benny Andersen, Om glæde, Gyldendals Kolibri-serie, 64 sider, 2022.

 

Der er lukket for kommentarer.