// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Steffen Jungersen: Dr. Rock
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Musik

Steffen Jungersen: Dr. Rock

Skrevet af den 14. februar 2014 – 11:48Ingen kommentarer

At skulle anmelde en anmelders bog er lidt specielt, men når det nu er Steffen Jungersens bog, så er det absolut ikke dårligt. Steffen Jungersen har igennem de sidste 25 år anmeldt dansk og udenlandsk rockmusik og når man læser hans bog er man overhovedet ikke i tvivl om, at han er helt vild med rockmusik.

I Dr. Rock kommer Steffen Jungersen med nogle nedslag i nogle af de største rockkoncerter, set med hans øjne, og han har set noget f.eks. Black Sabbath, AC/DC, Slayer og Bruce Springsteen. Men der er skam også plads til danske kunstnere som Dizzy Mizz Lizzy, Volbeat og Johnny Madsen.

Steffen Jungersen skriver på en måde, som jeg rigtig godt kan lide. Han fletter humor ind i sine anmeldelser og bruger sproget på en fantastisk måde, som når han f.eks. beskriver en Metallica-koncert således: ”I aftes flyttede mægtige Metallica tørv og møblerede knogler rundt på dyrskuepladsen som en pesticid-påvirket landmand på speed med udsigt til overdreven braklægningsydelse fra EU”(Dr. Rock s. 128). Og det er lige det Steffen Jungersen kan, han kan lege med sproget, så man ofte trækker på smilebåndet og tænker: den koncert ville jeg gerne have været til.

Men hvorfor læse anmeldelser af koncerter, der har været de sidste 25 år? Ja, måske fordi Steffen Jungersen ved hvad han skriver om, han lever og ånder for rock, og hvis man er bare er lidt interesseret i rockmusik, så får man nogle sjove vinkler på koncerter.

Bogen giver også en historisk gennemgang af nogle af de vigtigste rockbands i verden og viser os, at selvom bandet har eksisteret i mange mange år, så kan de stadig lave en fest. Og nu hvor foråret og sommeren er på vej med en masse dejligt live-musik, så kan man jo varme op med Dr. Rock og glæde sig til det, man selv skal ud og høre.

Steffen Jungersen, Dr. Rock, Turbine, 2013, 200 sider.