// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sif Orellana: Guld i gryden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Sif Orellana: Guld i gryden

Skrevet af den 8. december 2013 – 13:25Ingen kommentarer

guld i grydenGaneforkælende hverdagsmad. Det lyder godt og når det så også er hurtigt, nemt og sundt, får det straks min opmærksomhed.

Det er Sif Orellanas nyeste bog, der er fyldt op med dejlige hverdagsretter, der er lige til at går til, både de dage hvor det skal gå hurtigt og de dage hvor der er lidt ekstra tid til at røre i gryderne.

Bogen er inddelt i afsnit, der hver især hylder en bestemt type mad; bella italia med skønne italienskinspirerede retter, I like it hot med stærk og krydret mad og mange flere overskrifter. Hertil kommer der afsnit med tilbehør, salater, brød og kage.

Opskrifterne er en blanding af Sifs gamle favoritter og en samling helt nye opskrifter. Alle opskrifterne er testet af Sifs egen familie med børn i forskellige aldre. Man kan mærke at hun er vild med god mad og hun går ikke på kompromis med råvarerne. Samtidig er hun en travl kvinde med masser af jern i ilden og som følge deraf, er der efterhånden dukket en god samling hverdagsretter op, som smager godt og ikke tager timevis at forberede.

Jeg holder meget af Sifs måde, at præsentere retterne på – små kommentarer og bemærkninger, enten om hvor opskriften stammer fra eller hvordan hun selv vælger at bruge og servere de enkelte retter.

Opskrifterne er til at gå til, de får lov til at fylde godt på siderne og de dejlige billeder giver god inspiration og giver en meget sanselig oplevelse af, hvordan de færdige retter ser ud og præsenterer sig.

Bogen giver god mulighed for at udvikle nye livretter i travle børnefamilier og det er dejligt at mærke den glæde og det engagement, der er lagt i bogen. Mad er en vigtig del af hverdagen – også de dage, hvor der er travlt. Og med nye middagshits er der lagt op til skønne familiemiddage ved spisebordet, hvor duft, smag, nærvær og fællesskab går op i en højere enhed.

Sif Orellana, Guld i gryden, Tinkerbell Books, 2013, 158 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.