// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jim Lyngvild: Vild med vikinger
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Billedbog

Jim Lyngvild: Vild med vikinger

Skrevet af den 24. oktober 2013 – 07:12Ingen kommentarer

Et overdådigt rod!

Vild med vikinger er en stor flot bog. En bog der dykker ned i vikingetiden for at vise meget af det vi ved om den tid. I billeder og ord hiver Jim Lyngvild dig med på en kaotisk tur gennem en meget fascinerende tid i vores historie.

Jim Lyngvild er vild med vikinger, deres verden, deres mytologi og meget mere. Ikke mindst er han vild med de nulevende vikinger. Mennesker, der som ham selv, bruger meget tid på at leve som vikingerne gjorde. Lave tøj, mad og våben som dem. Feste og slås som dem.

Lyngvilds bog er beskrevet som et visuelt overflødighedshorn, hvilket det i den grad er. Når man bladrer den igennem er der et væld af flotte billeder, hvor modellerne virker ”ægte” fordi de ikke spiller en rolle opfundet til bogen, men viser hvem de er, når de er vikinger.

Hvis man efter en herlig gennembladring af bogen, forsøger sig med at læse den fra ende til anden, går der en række ting op for en. For det første ved Lyngvild utroligt meget om vikinger og vikingetiden, ikke bare i Danmark, men i hele deres udbredelsesområde. Desværre vil han have lidt af det hele med, i stedet for at fokusere på enkelte områder. Mængden af information og manglen på struktur gjorde at jeg nærmest blev ”kvalt” i overflødighed. Så man skal ikke læse den fra ende til anden ud i en køre, selvom det er fristende. Vild med vikinger skal nydes i små bidder, selvom man risikerer ikke at få det hele med.

Vild med vikinger, Jim Lyngvild, 50 sider, Forlaget Carlsen, 2013.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.