// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sif Orellana: Kram i madkassen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke

Sif Orellana: Kram i madkassen

Skrevet af den 21. oktober 2013 – 07:49Ingen kommentarer

Madpakker – alene tanken kan gøre de fleste børnefamilier lidt trætte. Men der er håb forude, for dygtige og altid kreative Sif Orellana har begået en madpakkebog.

”Kram i madkassen” er skønne opskrifter fra Sifs tidligere bøger suppleret med nye gode idéer til sunde og gode madpakker. 200 dage om året er der skole – eller børnehavedage, hvor frokosten består af hvad madpakken gemmer. Det er mange måltider, der gerne skulle bestå af andet end toastbrød og pålægschokolade.
Sif har flair for hvad børnene kan lide – hun har selv 3 af slagsen – og man fornemmer straks, at de har en finger med i spillet om, hvad der er godt at spise.

De første par afsnit handler om brød, flere varianter af rugbrød, boller, brød med fyld, pizzaer og meget mere. Her præsenteres også en dejlig nem dej, der kan forvandles til 5 forskellige slags bagværk. Det hører snart til en klassiker hjemme hos os – ikke mindst fordi en af forvandlingerne er brunsvigergrovboller, der smager mums!

Jeg begejstres over, at madpakkeidéerne handler om alt andet end flade fugtige rugbrødsmadder med kødpålæg. Men i stedet er bogen fyldt med sunde alternativer der passer godt til både børne- og voksenmadpakker. Man kan kombinere en hel madpakke ved at mikse de forskellige idéer, men du kan også bruge idéerne som supplement til en mere traditionel madpakke.

Der er et skønt afsluttende afsnit, hvor der er plads til de søde overraskelser – men stadig med fokus på gode sunde råvarer. Havremuffins og bananbrødkranse måtte i hvert fald gerne finde vej til min madpakke.

Endnu engang har Sif sat fokus på en af hverdagens til tider uoverskuelige opgaver og fyldt godt op på inspirationskontoen – så en madpakke bliver mere end en sur pligt at lave, men et kærligt kram hjemmefra.

Sif Orellana, Kram i madkassen, 158 sider, August 2013, Tinkerbell Books ApS.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.