// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Sissel-Jo Gazan: Svalens graf
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Sissel-Jo Gazan: Svalens graf

Skrevet af den 23. august 2013 – 22:19Ingen kommentarer

Kristian Storm, en anderkendt og kontroversiel professor i forskning, bliver fundet hængt på sit kontor. Han var under mistanke for videnskabelige uredelighed og efter mange års intenst arbejde med at kortlægge hidtil ukendte effekter af to forskellige WHO vacciner, og uden held til at komme igennem med sine budskaber, lader det til, at han har givet op. Politiet er hurtig til at afslutte sagen som selvmord – og dette på trods af flere af Kristian Storms tætte bekendtes, herunder hans kommende ph.d. studerende Marie Skovs, protester.

Politisjuskeri, travlhed og frygt i forskningsmiljøet gør, at sagen umiddelbart er ved at ende der. Vicekriminalinspektør Søren Marhauge har dog netop opsagt sin stilling og får derfor god tid til at sætte sig ind i sagen. Da han i fællesskab med Marie Skov ser nærmere på omstændighederne og ikke mindst Kristian Storms forskningsprojekt i Guinea-Bissau og de kontroversielle resultater, han havde fundet frem til, lader det til, at sagen ikke er så simpel endda.

Jeg er bange for at sige mere, da det vil komme til at lyde som en temmelig standard krimi – og det er det på ingen måde. En masse af de klassiske elementer er til stede, men den er bare bedre end andre krimier. Det videnskabelige element, den delvis autentiske parallel til et aktuelt projekt i Afrika, den rammende beskrivelse af forskningsmiljøet – den er bare bedre!

Bogen er en skarp blanding af videnskab, menneskelige relationer og spænding – absolut anbefalelsesværdig.

Svalens Graf er en selvstændig fortsættelse til bestselleren Dinosaurens Fjer, som også er anmeldt her på bogblogger.

Sissel-Jo Gazan, Svalens graf, Gyldendal, august 2013, 471 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.