// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Inger Wolf: Under en sort himmel
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi, Spænding

Inger Wolf: Under en sort himmel

Skrevet af den 26. juni 2013 – 08:10Ingen kommentarer

Jeg var sikker på, at jeg allerede efter de første 10 sider havde gennemskuet plottet og var lige ved at give op. Men så nemt var det heldigvis ikke. Plottet i denne bog viste sig at være langt mere gennemtænkt end denne anmelder først regnede med og jeg blev fint underholdt under læsningen.

Politikommissær Daniel Trokic fra det østjyske politi i Århus bliver sendt til det vinterkolde Alaska, hvor han skal deltage i opklaringen af mordet på Asger Vad. Den myrdede er dansk statsborger, og det er baggrunden for at det danske politi bliver involveret. Asger Vad var inden sin død vulkanforsker og måske har mordet noget med hans arbejde at gøre. Men hvorfor blev hans ægtefælle og deres fælles søn også dræbt? Og hvor er familiens 11 årige pige? Det viser sig dog snart for læseren, at pigen stadig er i live. Men tiden er knap og Daniel Trokic og den lokale kriminalassistent Angie Johnson må iklæde sig fornuftigt vintertøj og følge i morderens fodspor.

Udover at være spændende giver bogen også et lille indblik i den barske natur i Alaska, der rummer både bjørne, hårde frostgrader og vulkaner. Det er godt tænkt at lade miljøet i Alaska danne ramme om fortællingen. Selv politikommissæren må gøre sig overvejelser om hvordan han bringer Alaska med hjem til Århus – men det skyldes vist mest, at han bliver overordentlig glad for at samarbejde med Angie Johnson.

Under en sort himmel er sjette bind i serien om politikommissæren med den kroatiske baggrund, men du kan sagtens læse bogen uden at have læst de andre i rækken.

Læs også anmeldelse af Sangfuglen og af Ondt vand, som begge har Daniel Trokic i hovedrollen.

Inger Wolf: Under en sort himmel, Black Cat Edition, 2013, 340 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.