// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Signe Wenneberg: Haveterapi
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Havebog, Livsstil

Signe Wenneberg: Haveterapi

Skrevet af den 12. maj 2009 – 20:12Én kommentar

Signe Wenneberg er min have-helt! Så hendes nye bog var ventet med længsel. Jeg slugte hurtigt bogen og jeg må sige, at den gjorde indtryk. Den har givet masser af stof til eftertanke og har faktisk taget tid at fordøje.

Signe Wenneberg skriver i sin nye bog ”Haveterapi”, om hvordan haven og i det hele taget ”det udendørs rum” kan bruges som terapi og hjælp i en stresset hverdag. Mennesker får det bedre af at være ude, vi glemmer det bare hele tiden, så derfor er det blevet til en bog om haveterapi. En have-det-bedre-bog.

Signe Wenneberg tager udgangspunkt i sin egen historie, en travl hverdag, søvnløshed, et spændende job hvor hun alligevel ikke trives og en erkendelse af, at livet er kort. Hun sagde sit job op, efter et pludseligt klarsyn under en gå-tur i Kongens Have. Hendes hverdag er nu tilrettelagt sådan, at hun ofte kommer ud – får lys og luft.

Bogen er spækket med interviews, med mennesker som fortæller om deres have og udendørsliv. De deler deres tanker om, hvad det betyder for dem, at komme ud, at være i naturen, at bevæge sig i et naturligt miljø.

Der er gode råd til, hvordan vi kan komme mere ud og spændende læsning om den første danske terapihave. Terapihaven skal ligge i Hørsholm og være en del af behandlingen af patienter med alvorlig stres, angst og udbrændthed. Haven har sin inspiration i en terapihave i Sverige, som med gode resultater hjælper patienterne, til at finde balance mellem hvile og aktivitet. Bogen er skrevet med engagement og en tro på, at vi har brug for naturen, for at være sunde og raske. Fotograf Frederikke Heiberg har taget de smukke billeder i bogen.

Bogen har fået mig til at tænke meget over, hvor lidt mange af os bruger naturen og det at være ude.
I dag har jeg derfor ladet tankerne flyve, med 2 timers intensiv haveterapi, hvor jeg forsøgte at komme mælkebøtterne i min have til livs. Jeg nød solen og forsøgte ikke at blive stresset over at næste års mælkebøttebestand er sikret – junior gik nemlig rundt i haven og pustede og prustede på de dunede mælkebøtter, der var gået helt i frø…..

Signe Wenneberg, Haveterapi, Politikens Forlag, april 2009, 184 sider.

Én kommentar »

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.