// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Christian Guldager: Skyworld 2 – Samleren
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog, Science fiction

Christian Guldager: Skyworld 2 – Samleren

Skrevet af den 2. januar 2013 – 07:16Ingen kommentarer

Sirius overlevede sin karriere som levende madding for flyvende monsterfisk. Nu er han himmelpirat ombord på Skyworlds hurtigste skib – men der en forræder iblandt dem. Da de mindst venter det, bliver de overfaldet af kongelige krigsskibe, der skyder dem sønder og sammen.

Kun Sirius, pigen Hira og den trolddomskyndige Warron undslipper. Deres flugtfartøj lander i havet, men heldigvis bliver de hjulpet af et par venlige skrotsamlere. Udover deres liv har de tre kun et sværd og et skattekort med sig. Et skattekort, der viser vejen til Humon-masken, hvis kræfter måske kan hjælpe dem til at vælte kong Brago. Første spor er på skraldeøen Skidthullet, højt oppe i monsteret Morglachs tårn. For at komme derop er de nødt til at alliere sig med en røverbande – som Hira og Brago allerede har dårlige erfaringer med.

Andet bind af Christian Guldagers sci-fi serie er endnu bedre end den første. Der er action fra de første sider og man bliver lynhurtigt suget ind i den gode historie. I bog to er det bestemt et plus at de tre hovedpersoner står alene mod overmagten – i stedet for blot at være to børn og en Humon blandt en masse elitekrigere.

Når man læser bøgerne, dukker der spor op fra store sci-fi film og tegneserier. Morglach og kloak-anakondaen ligner noget, man har set i de gamle X-men tegneserier og de første Starwars film. Se om du kan finde flere spor.

Christian Guldager, Skyworld 2 – Samleren, Tellerup, 115 sider, Januar 2013.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.