// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kasper Lapp: De syv dværge – Et eventyrligt rod
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog, Fantasy

Kasper Lapp: De syv dværge – Et eventyrligt rod

Skrevet af den 24. november 2012 – 07:40Ingen kommentarer

Fantasynørder griner også. Lad os lige slå det fast, bare hvis du sidder med en ide om at fans af fantasyuniverser er tørre typer der mest går op i at tælle deres 10-sidede terninger. Det har den engelske forfatter Terry Pratchett fanget i hans storsælgende Discworld-serie, hvor vores verdens tosserier forstørres og kommenteres for at blive præsenteret for os i fantasyklæder.

Knap så dyb er ”De syv dværge: Et eventyrligt rod” ikke, men det gør ikke noget for den er til gengæld både sjov og til tider underfundig – ramte lige plet hos min 8-årige medlæser, som både læste et par afsnit selv og nød højtlæsningen.

Tricket er, at forfatteren Kasper Lapp digter videre på de eventyr som både børn og voksne i forvejen kender: Snehvide, Hans og Grethe, Fyrtøjet og en del andre historier. Udfordringen er, at der er gået ged i eventyrene og det skal der rettes op på. Af ingen ringere end troldmanden Merlyn.

Problemet er blot, at Merlyn hyrer de temmelig naive syv dværge, der plejede at bo med Snehvide. Hun er imidlertid blevet gift med sin prins og flyttet hjemmefra – så nu fordriver dværgene dagene med at grave efter guld og aftenerne med Matador.

Dværgene, hvis betaling er en uudtømmelig tønde med øl, er dog hverken særligt skarpe eller organiserede og ender selvfølgelig med at lave endnu mere underholdende rod i de klassiske eventyr.

Det hele ender dog lykkeligt, omend ikke alle eventyr er som de var før – og vi kan tilsyneladende følge dværgene i opfølgeren: De otte dværge – eventyrenes by. Og den glæder vi os til udkommer.

Kasper Lapp: De syv dværge – Et eventyrligt rod. Forlaget Mellemgaard, 2012. 276 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.