// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kristina Stoltz: Et kød
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Noveller

Kristina Stoltz: Et kød

Skrevet af den 18. maj 2012 – 07:42Ingen kommentarer

Erotisk litteratur vinder frem i USA, især i form af e-bøger. Et par af de danske forlag følger nu med. En af forklaringerne på genrens succes i e-bog er at læseren dels slipper for at skulle stå med røde kinder i den lokale boghanden og dels slipper for at gemme bogen af vejen, hvis der kommer gæster.

Den aktuelle novellesamling Et kød udkommer både i trykt udgave og som e-bog og rummer 10 erotiske fortællinger. Den røde tråd i samlingen er selvfølgelig erotikken, men derudover er teksterne ret forskellige.

Der er tekster der med fordel læses hjemme, da der trods de lidt banale tekster som “Fugten drev ud gennem stoffet på hendes trusser” inspireres til leg. Men der er også tekster, der er så mærkelige med kronhjorte og slanger, at de ligeså godt kan læses i toget.

De sidst nævnte provokerer og udfordrer læseren på egne behov, lyster og grænser, men inspirerer nok de færreste læsere til erotiske aktiviteter. Jeg vil tro, at det er de færreste kvinder, der tænder på at sende levende slanger ind i “den dampende våde skede”.

Jeg tror derimod, at kvinder skal kunne se sig selv i novellerne, for at “safterne for alvor driver ned af låret” og det kan være en kende vanskeligt, når det bliver for mærkeligt med dyr eller glasøjne, der skal ind i kvindes hule. Den erotiske effekt virker stærkest, der hvor rammen omkring fortællingen ligner det genkendelige så meget som muligt.

En af de mere vellykkede fortællinger foregår i Kairo under revolutionen sidste år. Her møder en dansk kvinde en flot egyptisk mand. Som læser kan man se Tahrirpladsen for sig med de store urolige masser af mennesker og disse historiske fakta tilfører fortællingen troværdighed, så man godt kan følge hende fra elskoven med manden og sidenhen forstå, at hun også indleder et erotisk forhold til hans kæreste.

At begær ikke er forbeholdt de unge og smukke illustreres så fint i fortællingen om den 81 årige kvinde Linea, der ved en tilfældighed får massage af den yngre, mørke og flotte massagefyr med fransk accent. Forsigtigt og blidt med respekt for den ældre kvinde ender massagen i fin elskov, der får hende til at føle gnisten og mærke livet.

Novellerne er skrevet i et direkte og let tilgængeligt sprog. Samlet set er Et kød et modigt projekt med fortællinger, der “giver kriller i dåsen” og fortællinger, der lader trussen tør.

Kristina Stoltz, Et kød, Rosinante, Maj 2012, 240 sider, Fås også som e-bog.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.