// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Elsebeth Egholm: De døde sjæles nat
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Elsebeth Egholm: De døde sjæles nat

Skrevet af den 24. juni 2012 – 10:30Ingen kommentarer

Koraldybet ligger der hvor indsejlingen til Kalø Vig er smallest. Området blev lige efter 2. verdenskrig brugt som dumpningsområde til flybomber og anden ammunition. I Elsebeth Egholms seneste krimi finder minedykkeren Kir Røjel en kasse med gamle knogler i netop det område, som det ellers ikke er helt ufarligt at dykke i. Det viser sig, at knoglerne stammer fra en person, der blev garroteret for 60 år siden.

Peter Boutrup, som vi kender fra Tre hundes nat er ved at renovere den ene bygning på klostret i Gjerrild på Djursland. En morgen bliver en ung nonne fisket op af voldgraven, der omkranser klostret. Det viser sig at også den unge nonne er blevet garroteret. Mon der er en sammenhæng mellem de to mord?

Det er til tider et noget kompliceret plot og forfatteren hjælper heldigvis læseren lidt på vej ved at følge op undervejs. På bedste vis stiger spændingen mod slutningen i takt med at det går op for læseren, hvem i persongalleriet man skal holde sig fra.

De døde sjæles nat er en glimrende “Elsebeth Egholm krimi” og har du læst andre af hendes krimier ved du hvad du får. Personligt nyder jeg at handlingen finder sted i mit velkendte barndomsmiljø på Djusland, men ih altså, jeg savner Dicte Svendsen – Peter Boutrups biologiske mor, som vi kender fra de første af Elsebeth Egholms krimier. Måske de to kunne mødes et sted mellem Århus og Norddjursland for at opklare en forbrydelse eller to?

Elsebeth Egholm, De døde sjæles nat, April 2012, Politikens Forlag, 422 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.