// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Elsebeth Egholm: Tre hundes nat
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Elsebeth Egholm: Tre hundes nat

Skrevet af den 18. juni 2011 – 08:16Ingen kommentarer

Kan du huske Dicte Svendsen fra Kasted ved Århus? Krimiforfatteren Elsebeth Egholms skønne hovedperson fra blandt andet titler som Skjulte fejl og mangler, Vold og magt og Liv og legeme. Så husker du måske også hendes bortadobterede søn Peter Boutrup?

I tre hundes nat er det netop Peter Boutrup, der er hovedperson, og Dicte Svenden er sendt på efteruddannelse i København. Jeg har været meget begejstret for Elsebeth Egholms andre krimier og indrømmer at jeg ikke var helt tilfreds med at Dicte Svendsen ikke længere var hovedperson. Men hold da op, hvor blev jeg hurtig grebet af fortællingen, og jeg glemte ganske enkelt, at Dicte Svendsen manglede. Tre hundes nat lever fuldt ud op til de andre krimier fra forfatteren både hvad angår plot, spænding og formidling.

En nytårsnat forsvinder en ung kvinde fra en fest i Grenå. Senere findes en ung kvinde i Grenå Havn, er det den samme? Og hvis ikke, hvad har de to kvinder til fælles? På en klint nogle kilometer fra Grenå finder Peter Boutrup liget af en som han engang kendte. Hvorfor er han død? Og hvorfor lige der? Peter Boutrup bor i et mindre hus tæt ved klinten og får en ny kvindelig nabo, som på forunderligvis også bliver indvolveret i hans liv.

Den lokale politimand Mark Bille Hansen får assistance fra politiet i Århus og i den forbindelse introduceres dykkerpigen Kir, som flere gange bliver sendt ned i det iskolde vand or lede efterliv. Hun er i sig selv en ret spændende og sammensat karakter, der på samme tid er både er cool og sårbar. Mon ikke hun dukker op igen i en ny krimi?

Bogen foregår i og omkring Grenå, og som gammel Grenåpige var jeg spændt på om Elsebeth Egholm kunne skildre min hjemegn, så jeg kunne genkende den eller om byen blot var et tilfældigt valg med et kendt navn. Men jeg fornemmere relativt hurtigt, at hun har gjort et grundigt forarbejde ved rent faktisk at researce rundt på næsen af Djursland. Det betyder, at stedskildingerne, som jo er med til at skabe kulisse og stemning fremstår lige så realistiske som personskildringerne.

Tre hundes nat er krimi, når det er allerbedst! Og der er heldigvis mere på vej, bogen er nummer et i en planlagt serie, og mon ikke Peter Boutrup og Dicte Svendsens veje vil krydses i fremtiden?

Og til jer der ligesom jeg var lidt længe om at gennemskue titlen, kan jeg afsløre, at “tre hundes nat” er en seriøst kold nat, hvor man har brug for tre hunde og ikke kun en enkelt eller to, hvis man skal kunne holde varmen om natten.

Elsebeth Egholm, Tre hundes nat, Politikens Forlag, April 2011, 392 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.