// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kenneth Bager: Coma Club the Book
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Erindringer, Livsstil

Kenneth Bager: Coma Club the Book

Skrevet af den 10. januar 2012 – 08:38Ingen kommentarer

”Coma Club er et hul. Det er hullet, som Alice falder ned igennem – og forenden venter: Wonderland.” Knud Romer, forfatter.

Bogen omhandler en klub, der eksisterer i København, men den har ingen fysisk placering. Den blev etableret i 1988, for igen at lukke ned i 1989. Den genopstod igen i 2004, og eksisterer stadig. Coma (Copenhagen offers more action) Club var og er et alternativ til Københavns efterhånden ens natklubber og diskoteker. De fem personer bag var fascineret af elektronisk musik, og hørte den over hele Europa, og ønskede at bringe den til København. De fem var Kenneth Bager, Claus Müller, Jack Rothe, Kurt Hessel og Dorte Glad.

Coma Club skiller sig ud, og klubben kræver af publikum, at de giver noget af sig selv for at skabe de enestående fester. Hver fest har et tema, der indbyder til udklædning, som gør at man ikke kan se ens rigtige personlighed. Dørmændene har mandat til ikke at lukke folk ind, hvis deres udklædning ikke er speciel nok, lige meget hvem det er. Et andet specielt træk ved konceptet er, at man kun kan komme ind mellem kl. 23-01, hvorimod det er meget almindelig først at gå i byen ved et tiden. Folkene bag mener, man skal starte rejsen sammen. Der hvor festerne bliver holdt, bliver der pyntet op og skabt en scene, der passer til temaet. Som eksempler kan nævnes rekvisiter som en diskokugle formet som en hest i fuld størrelse, en 4 meter høj papmaché penis, shots med rigtigt blod i og meget mere. Der er masser af billeder i bogen, til tider måske lige i overkanten. Men man får et fint indblik i festerne, og det kunne da måske være for vildt at være med?

Bogen gennemgår meget overskueligt klubbens historie og portrætter af folkene bag. Der er interviews af arrangørerne, deltagere og dj’s. Billederne i bogen er både taget af professionelle fotografer og af deltagerne selv.

Coma Club the Book er interessant læsning, men jeg vil umiddelbart mene, at den er mest målrettet de mennesker, der selv har deltaget i Coma Club eller til andre, der specifikt er interesseret i at læse om et alternativ til nattelivet.

Hvis man skulle føle sig fristet er billetsalget til den næste fest den 10. marts startet. Festen hedder The Birthday Party, da Kenneth Bager fylder 50 år. Du kan læse meget mere om Coma Club på Coma Clubs hjemmeside.

Coma Club the book, Forlaget Radius, 272 sider, 2011.