// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Amanda Goldberg & Ruthanna Khalighi Hopper: Celebutantes
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Chick lit, Roman

Amanda Goldberg & Ruthanna Khalighi Hopper: Celebutantes

Skrevet af den 8. april 2009 – 20:38Ingen kommentarer

Stjerner, skuespillere, mode, tøj, tasker og sminke er nogle af de vigtigste ingredienser i bogen Celebutantes. Den er i stil med “Djævlen går i Prada” og “Alle var der“. Handlingen foregår i ugen op til den store aften, hvor der uddeles Oscars. Det meste af Hollywood er i gang med forberedelserne og især kvinderne er optaget af, hvilken kjole de skal have på. Intet er overladt til tilfældighederne.

Vi følger den unge Lola Santisi, som er født til et liv blandt filmstjerner, da hun er datter af en Hollywoodinstruktør. Vi følger også hendes venner, som er henholdsvis skuespiller, tøjdesigner og skuespilleragent – eller rette sagt: det er hvad de drømmer om at blive. Lola Santisis arbejde består i at sørge for at en kendt skuespiller møder til Oscarfesten i sin vens design. En opgave der absolut ikke er nem. Det kræver lange arbejdsdage, leflen for skuespillere, og at man finder sig i alle de fornærmelser der kan hældes ud over en. Undervejs krydres handlingen med smutture til terapeuten, og med sex og kærlighed.

Om handlingen er overdrevet eller om tilværelsen omkring de kendte i Hollywood virkelig er så hektisk, hysterisk og overfladisk skal jeg ikke kunne svare på. Men det gale og hysteriske er det der gør bogen sjov. Der er for eksempel den unge skuespillerinde, som konsekvent omtaler sig selv i tredje person, og hvis hund bliver farvet lilla. Der er også den obligatoriske designerhomo, som ikke tør tage et fly. Bogens skøre personer er netop med til at pifte en ellers lidt kedelig handling op.

Har man ikke et indgående kendskab til mode og amerikanske skuespillere fanger man dog ikke alle pointerne i bogen, og da vil de til tider lange opremsninger af navne ikke blive til mere end blot opremsninger. Hvis du kunne lide “Djævlen går i Prada”, vil du med stor sandsynlighed også nyde Celebutantes. Jeg har dog efterhånden læst en del af den slags bøger og har svært ved at skelne dem fra hinanden.

Amanda Goldberg er datter af en Hollywood-producer, og hun har arbejdet for en modedesigner. Ruthanna Khalighi Hopper er datter af skuespiller Dennis Hopper, og hun har både arbejdet som filmproducer og som skuespiller. De to forfattere har således begge kendskab til branchen. Så måske er Hollywood virkelig så hollyweird som den fremstilles i Celebutantes.

Amanda Goldberg & Ruthanna Khalighi Hopper, Celebutantes, Forlaget Sommer & Sørensen (Borgen), 276 sider, Februar 2009, Oversat fra amerikansk af Mathilde Walter Clark.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.