// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Charles Armstrong-Wilson: Den store bilbog
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Coffee Table-bog, Fotodokumentar

Charles Armstrong-Wilson: Den store bilbog

Skrevet af den 14. oktober 2011 – 08:26Ingen kommentarer

Du kender måske den dybe rumlen af en klassisk amerikansk V8, den hidsige summen af en japansk-produceret gaderacer og den sprøde lyd af en boxer-motor fra en klassiske folkevogn.

Alt sammen lyder lidt ud over det ordinære, som kan få os til at vende os om på gaden og spejde efter bilen bag lyden. Måske er det en Thunderbird med en ældre mand bag rattet eller en sænket Honda ført af en chauffør med kasketten monteret omvendt? Under alle omstændigheder så skal der ofte ikke så meget til før at vi kigger, vurderer bilen, chaufførens evner og selv tænker på gode og dårlige køreoplevelser.

For bilen er synonymt med det moderne samfund. På lidt mere end 100 år har menneskeheden udviklet sig eksplosivt både teknisk, økonomisk og på den måde som vi har indrettet samfundet på. Og bilen er en af de afgørende faktorer i den udvikling, hvor en ufaglært arbejder i den vestlige verden i dag kan opleve en livskvalitet, som kun få mennesker for 100 år siden kom i nærheden af.

Så bilen er en forudsætning for et mobilt og moderne samfund med små lagre og hurtig transport – og samtidig et fascinerende og praktisk statussymbol for både playboys og børnefamilier.

Og Den store bilbog viser den udvikling fra de første motordrevne hestevogne til de ekstreme computerkontrollerede superbiler vi ser i dag.

Forfatterne til den flot designede og illustrerede bog er dog ikke faldet i fælden og udelukkende fokuseret på ikoniske biler fra Ferrari og Porsche, men går i stedet frem et årti i hver sektion og viser alt fra Fiat Panda til Rolls Royce Silver Shadow. Undervejs er der opslag der viser særlige modeller som Ford T eller fortæller historien om udvalgte mærker som Mercedes eller Suzuki.

Der er selvfølgelig lidt mere tekst om Porsche 911 end du kan finde om Citroën Berlingo, men overordnet set får du med Den store bilbog – en visuel historie et flot overblik over bilens historie krydret med relevante nedslag. Vil du læse videre om de enkelte mærker og modeller er der mange andre gode bøger, men det visuelle overblik får du, som bogen lover, lige her.

Charles Armstrong-Wilson, Den store bilbog, Oktober 2011, Nyt Nordisk Forlag, 360 sider, Indbundet.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.