// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Erik Hjorth Nielsen: Hugin & Munin fortæller om Tors brudefærd
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Erik Hjorth Nielsen: Hugin & Munin fortæller om Tors brudefærd

Skrevet af den 3. februar 2009 – 23:31Ingen kommentarer

Den nordiske mytologi er både spændende og fuld af gode historier som, med lidt modifikationer, sagtens kan fortælles for børn. Det gjorde den danske tegnefilm Valhalla i 1986 – men bogformatet og dermed Erik Hjort Nielsens bøger om de nordiske guder og deres liv er trods alt mere velegnede som godnathistorie.

Rammen er, at Odins ravne, Hugin og Munin har stiftet familie – og bor i et træ tæt på Valhalla. Vi andre får derfor fortællingerne om gudernes liv og oplevelser som de bliver fortalt til de små ravneunger. Denne voksne højtlæser kunne godt havde undværet den hjemlige ravnekernefamilie, men Tue på 4½ år slugte det råt. Samtidig er de fine og farverige illustrationer, tegnet af forfatteren selv, med til at hjælpe fortællingen på vej.

Historien om Tors brudefærd er en af de mere kendte i den nordiske mytologi. Og handler om da Tor mister sin hammer til jætten Trym, som for at levere den tilbage kræver at blive gift med Freja. Det er Freja knapt så interesseret i, så det ender med at Tor må trække i brudekjolen selv og drage til Udgård for at blive gift. Og for at give den frække jætte en lærestreg.

Som højtlæsning, eller som læs-selv for større børn, fungerer fortællingen (og tegningerne) om Tors brudefærd fint. Vil du lige introducere poderne til persongalleriet i Asgård inden du kaster dig ud i universet, så overvej eventuelt at starte med bind et i serien: ”Hugin & Munin fortæller om nordens guder”, hvor vi møder Tor, Tyr, Odin, Loke og alle de andre lunefulde guder i en række mindre fortællinger.

Erik Hjort Nielsen, Hugin & Munin fortæller om Tors brudefærd, Forlaget Thorup, December 2008, 32 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.