// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Lars H. Ostenfeld: Hvad fejler jeg? Børnenes syge ænsyklopædi
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Lars H. Ostenfeld: Hvad fejler jeg? Børnenes syge ænsyklopædi

Skrevet af den 1. august 2011 – 15:40Én kommentar

En bog om børnesygdomme – ja hvorfor ikke. Førstehåndsindtrykket af bogen er godt, de fine illustrationer af Bo Odgaard er rigtig gode og sjove. Selve bogen er en række små historier og faktaoplysninger om de 99 mest almindelig børnesygdomme og skavanker lige fra allergi til øjenbetændelse.

Desværre er historierne til sygdommene bare ikke særlig gode – det er både noget og ingenting. Børnehistorierne er ikke nemme at forstå og det strejf af humor der er i historierne, rammer ikke rigtig børnene og bliver mest af alt noget vrøvl.

Det kan være relevant at læse om de sygdomme de har haft, men historierne om kræft, RS virus, kold lungebetændelse m.m. vil jeg ikke præsentere for mine børn.

Man kunne overveje at tage bogen frem når børnene er syge, men jeg er ikke sikker på hvad den egentlig kan bruges til og faktaoplysningerne til forældrene er nemmere at få på nettet. Alt i alt må man sige, at det er illustrationerne der bærer bogen og det er altså ikke helt nok.

Lars Ostenfeld, Hvad fejler jeg?, FADL´S forlag, 207 sider, 2011

Én kommentar »

  • Lars siger:

    Bogen er et bud på at opløse det tabu sygdom altid er forbundet med. En bog man kan læse højt og grine af så læge verden og sygdomme ikke virker skræmmende. De børn jeg har læst bogen op for vil høre mere. Og skal man forklare dybere, kan man læse den mere faktuelle tekst.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.