// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Chris Anker Sørensen og Dennis Ritter: Debutantens dagbog
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Sportslitteratur

Chris Anker Sørensen og Dennis Ritter: Debutantens dagbog

Skrevet af den 31. juli 2011 – 20:45Ingen kommentarer

Konkurrenter, der i bogstaveligste forstand pisser på én, kontinuerlige diskussioner om hvorvidt amerikanerne nu også har været på månen og en meget distræt holdkaptajn er bare nogle af de mange oplevelser, som den danske cykelrytter Chris Anker Sørensen fik da han i 2009 for første gang kørte Tour de France. På initiativ af TV2’s cykelkommentator Dennis Rytter fortalte Chris Anker Sørensen om sine oplevelser, store som små, undervejs i løbet til en medbragt diktafon. Det er der kommet en fin lille bog ud af som meget passende hedder ”Debutantens dagbog”.

Det er ikke stor kunst men til gengæld hudløst ærlige dagbogsnotater om Anker Sørensen tanker og oplevelser mens han kæmper sig hen over de franske landeveje og op i bjergene. Omkring 3500 kilometer på tre uger. Ikke kun om selve løbet, feltet og lidelserne. Men også om han og værelseskammeraten Nicki Sørensens makkerskab og samvær, om livet på cykelholdet med den yngste rytter som kaptajn og alle de mange andre ting, som er en del af verdens største cykelløb set med en debutants øjne. 2009-løbet byder på en etapesejr til Nicki Sørensen, men også på to slemme styrt for to holdkammerater, blandt andet den muntre tysker Jens Voigt.

Dagbogsfortællingen omslynges på fornem vis af en lille biografi af Chris Anker Sørensen på to kapitler skrevet af Dennis Ritter. Cykelkommentatoren kommer undervejs også med enkelte afbræk fra Anker Sørensens daglige beskrivelser, og sætter den pågældende etape, bjerg eller by ind i et større perspektiv samt øser af sine egne mangeårige erfaringer med det sagnomspundne cykelløb.

Debutantens dagbog giver et ganske interessant blik ind bag kulissen på et professionelt cykelhold, som i virkeligheden blot er en arbejdsplads som alle andre. Som Chris Anker Sørensen selv bemærker, så er det bare en arbejdsplads som hele tiden flytter sig, og hvor frokosten indtages ved ”maskinen”, altså på cyklen.

Ganske fornuftig sommerlæsning, som udgør et godt intermezzo mellem den netop afsluttede tour og det kommende VM på landevej i København til september!

Chris Anker Sørensen og Dennis Ritter: Debutantens dagbog. Peoples Press 2009. 304 sider.