// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Søren Storm og Sara Benzon: Hvor meget kan der være i en havtaske?
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Søren Storm og Sara Benzon: Hvor meget kan der være i en havtaske?

Skrevet af den 12. februar 2009 – 18:16Ingen kommentarer

Hvor meget kan der være i en havtaske? Og 169 andre spørgsmål om dyr rummer, som titlen antyder i alt 170 historier om dyr. Og det er både spændende og lærerigt. For både store og små. Bogen er inddelt i kapitler, så man kan vælge at fordybe sig i fisk, fugle, insekter, pattedyr, krybdyr eller i skrøner om dyr.

Bogen skal ikke nødvendigvis læses fra start til slut. Man kan springe rundt efter barnets interesse. Bogen minder faktisk mest af alt om et dyreleksikon for børn. Og det er helt ok. Bogen er anmeldt sammen med Tue, der normalt ikke viser interesse for dyr eller programmer om dyr i tv. Men denne bog har fanget hans interesse og han henter den selv frem for at få læst op.

Så hvis du gerne vil vide hvor langt en græshoppe kan hoppe, om dræbersneglen er farlig eller om der findes spøgelsesfisk, ja så er det er rigtig god bog! Samtidig er hver af de små historier formet som et spørgsmål, a la “Kan et dyr bruge værktøj?” sådan at barnet involveres fra starten ved at tage stilling til om det nu kan passe.

Bogen er på de fleste sider illustreret med sjove tegninger med dyr. Den er fyldt med mange spørgsmål og lige så mange svar og barnet (og den voksne) bliver underholdt og klogere af at læse den.

Søren Storm og Sara Benzon, Lille Nørd: Hvor meget kan der være i en havtaske? Og 169 andre spørgsmål om dyr, DR Multimedie, 183 sider, 2008, Fra 5 år

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.