// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Andreas Rude: Ånden over New York
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Opslagsværk, Rejsebog

Andreas Rude: Ånden over New York

Skrevet af den 16. august 2011 – 21:20Ingen kommentarer

Børsmæglere og hurtige penge, glasfacader og skyskrabere. Det er nok nogle af de indre billeder, mange får, når de tænker på Wall Street i New York. Men klemt inde mellem skyskraberne knejser kirken Trinity Church.

Det tilhørende sogn er et af de ældste i byen og en af dens største grundejere. For mere end 300 år siden forærede engelske konger og dronninger nemlig store jordarealer til den dengang lille Trinity-menighed. Store jordarealer på og omkring Manhattan bliver man rig af, og det er Trinity-sognet blevet. Faktisk så rig, at over 1.700 kirker, skoler, hospitaler og andre institutioner har nydt godt af kontante tilskud eller gaver som eksempelvis dyre grunde.

Andreas Rude, der er mag. Art. i litteraturvidenskab og presse- og kulturmedarbejder på den amerikanske ambassade, fortæller denne historie i sin charmerende og oplysende ”Ånden over New York”. Her får læseren en introduktion til mange af New Yorks fine kirker og til religionens betydning for livet i den pulserende storby. Og betydning har religionen. Hvad enten man taler om de sortes jazz, jødernes bagværk eller italienernes fester, er religion allesteds nærværende og har været det lige siden de første immigranter kom til området.

Så selv om der er fantastisk meget at se i New York bliver besøget kun bedre, når man er opmærksom på denne virkelighed. Derfor kan det varmt anbefales at tage ”Ånden over New York” med i håndtasken, hvis man er så heldig at skulle ”over there”.

Andreas Rude, Ånden over New York, Udgivet af Verve Books med støtte af Statens Kunstråds Litteraturudvalg, 127 sider, 2011.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.