// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jesper Tolstrup: Magnus Umulius og storesøsterskandalen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Jesper Tolstrup: Magnus Umulius og storesøsterskandalen

Skrevet af den 17. juni 2011 – 09:52Ingen kommentarer

Magnus Umulius går i 1. klasse. Egentlig hedder han slet ikke Umulius, men han laver ofte så mange ulykker, at hans mor med rimelighed kalder ham Magnus Umulius.

Magnus har en storesøster. Hun hedder Johanne og går i 5. klasse og har fået en kæreste! En dag kommer Magnus til at prale af at hans søster er kæreste med Anders og så er der ballade. For Anders synes ikke, at det er cool, at de andre drenge ved at han holder i hånd med en pige! Så for ikke at tabe ansigt i drengegruppen udbryder han, at han faktisk synes at Johanne er dum og at han i hvert fald ikke er kærester med hende. Det hører Johanne selvfølgelig og så er der krise.

Magnus kan godt se, at han virkelig har dummet sig – igen. Og han synes ikke om at Johanne er sur på ham og han vil meget gerne at Anders fortsat besøger dem. Heldigvis er Magnus kreativ og han går i gang med at bygge en “holde-i-hånd-maskine”, så han kan få bragt de to sammen igen. Derudover skal han bruge en fin æske chokolade, som han ender med at charmere sig til at købe med rabat. Inden missionen er endelig gennemført formår Magnus Umulius at falde ned fra et træ og der må plaster til.

Magnus Umulius og storesøsterskandalen er en underholdende og sjov højtlæsningsbog for både drenge og piger fra 6 år og op. Den er nem at læse højt, sproget er tilpasset børn på de første klassetrin og handlingen er til at forholde sig til. Både børn og voksne lyttere/læsere fatter hurtigt sympati for Magnus Umulius, da hans ballade og ulykker bunder i spontanitet og ikke i ondskab.

Der er noget Villads fra Valby over Magnus Umulius, uden at der dog er det samme gennemførte persongalleri og dybde i historierne som i Villadsbøgerne. Måske forfatteren kunne hitte på nogle flere umulige hændelser for Magnus? I så fald læser vi gerne med!

Jesper Tolstrup, Magnus Umulius og storesøsterskandalen, Illustreret af Ditte Andreasen, Turbine Forlag, 50 sider, 2011.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.