// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Casper Skern: De glemte guders land
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Casper Skern: De glemte guders land

Skrevet af den 25. januar 2011 – 08:00Ingen kommentarer

Malou drømmer, at hun ser op gennem vand, hun er ikke ved at drukne, men det er derimod den mørkhårede dreng i drømmen. Drømmen slutter brat – overlevede drengen?

De glemte guders land er en fantasy roman om pigen Malous tidsrejse fra nutidens Vesterbro til oldtidens Irak.

Malou er en ganske almindelig, måske lidt stille pige, der går i femte klasse på Vesterbro. En dag starter der en dreng i klassen, som alle andre end Malou ignorer. Malou inviterer drengen med hjem og langsomt går det op for hende, at han er drengen fra hendes drøm. Drømmen var virkelig og drengen druknede. Chokket over at drengen er et genfærd, får hende til at styrte ud over kanten på en altan.

I stedet for at blive dræbt af styrtet, transporteres hun tilbage i tiden, hvor hun af en guden, Enki, pålægges at finde en vej til fred mellem de to stridende riger, Eridu og Nippur. Sammen med drengen Adapa tager hun afsted på sin søgen efter et forsvundet sagnrige. Et sagnrige der måske rummer løsningen på striden.

Overordnet er historien god, persontegningen kunne dog godt være mere flertydig. Man er aldrig i tvivl om, hvem der er de gode og hvem der er de onde. Historien handler om venskabet mellem Malou og Adapas og deres mission, men først og fremmest er historien et billede af en verden, der er forsvundet.

Casper Skerns beskrivelser af Sumeriske guder og civilisationsniveau er godt understøttet af Maki Yamaguchis fine blyanttegninger. Som i Hulebjørnens klan i serien Jordens Børn af Jean M. Auel, bruger Casper Skern den mandlige og kvindelig hovedperson som katalysatorer for nye ideer, der driver civilisationen frem.

Bogens fokus er på en af civilisationens hjørnesten, nemlig skriftsproget. Skriftsprogets muligheder og betydning vises med stor overbevisning, men når skriften i den grad er bogens fokus undrer det mig, at den Sumeriske skrift ikke vises som et større element i bogens tegninger. Bogens slutning peger tydeligt på en efterfølger, når denne kommer, håber jeg at eksempler på den sumeriske skrift og persontegningen kommer til at fylde mere.

Du kan læse mere om bogen på forfatterens hjemmeside.

Casper Skern, De glemte guders land, Bogfabrikken, December 2010, 263 sider, Målgruppen: 9-13 årige.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.