// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jesper Ejsing og Hans Høygaard: Drager – Guaspers Dragonarium
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Jesper Ejsing og Hans Høygaard: Drager – Guaspers Dragonarium

Skrevet af den 18. januar 2011 – 20:28Ingen kommentarer

Visse bøger sætter man sig foran med et kritisk blik, og for mig er denne bog er en af dem. Det kritiske blik skyldes både mange års læsning om drager og bogens lovende indpakning, så derfor rejser spørgsmålet sig: kan bogen leve op til det den lover? Her er jeg nødt til at bryde ud i et begejstret: Ja, bogen er, som de drager den omhandler: Fantastisk! Men hvorfor denne begejstring? Lad os starte fra begyndelsen.

Hovedpersonen i bogens rammefortælling, Guasper, er en hårdkogt skriverkarl, der med egne ord ”har stirret døden i ansigtet og gået derfra som den sidste der blinkede”. Hans historie er bogens indledning og afslutning, mens den primære del af bogen er beskrivelser af en række fantastiske drager.

Jesper Ejsings kunstgreb her er dels at samle en række en mytologiske væsener under betegnelsen drager – normalt er væsner som Cockatrice, Hydra og Kimære i hver deres gruppe, men Ejsing får det til at fungere ved at fokusere på væsenernes ligheder, nemlig krybdyrtrækkene og de forvrængede menneskelige drifter.

Men Ejsing stopper ikke her, han hiver en række mere eller mindre selvopfundne dragetyper op af hatten. Dragetyper som Kejserdragen, Skovdragen og mange flere. Dragerne og deres møde med mennesker krydres af små historier, hvor flere har relation til rammefortællingen.

At bogen i den grad hænger sammen, den flotte opsætning og Hans Høygaards tegninger sender karakteren helt i top. Når man selv ikke er uerfaren ud i tegningens ædle kunst, er det skønt at se side efter side, hvor både streg og farvelægning ikke bare er nær fejlfrit, men også virkelig originalt.
Til sidst sidder man tilbage og længes efter mere, hvorfor skulle Guaspers historie være så kort? Et glimrende bud på en bog til drageglade børn fra 8 år og op.

Kære Ejsing og Høygaard, må vi bede om en fuldfed fantasy roman, spækket med drager – det kan kun gå for langsomt!

Jesper Ejsing og Hans Høygaard, Drager – Guaspers Dragonarium, 57 sider, Gyldendal, Målgruppe år 8+, september 2010.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.