// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Nis Jakob: Wolf-serien
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Agentroman, Roman, Spænding

Nis Jakob: Wolf-serien

Skrevet af den 27. april 2024 – 03:48Ingen kommentarer

Jeg ved ikke hvad forklaringen er. Måske har den danske forfatter Nis Jakob’s Wolf-serie bare været så god, at jeg ikke har haft tid til at anmelde bøgerne enkeltvis undervejs. Ofte er jeg hoppet direkte fra en videre til den næste bog i serien.

For siden min anmeldelse af den første bog i serien i 2021 er det ikke blevet til flere anmeldelser. Ikke før nu, hvor jeg netop har læst syvende og tilsyneladende sidste bind i serien, som Nis Jakob har udgivet på sit eget forlag. Den har meget passende titlen “Exit”.

Så i stedet for kun at anmelde syvende bind, så kommer her en anmeldelse af hele serien om den danske tidligere politimand Andreas Wolf og hans hæsblæsende hemmelige liv som agent for en international loge, der prøver at gøre verden en smule bedre ved hjælp af selvtægt.

Det bliver for langt at gå i detaljer med handlingen i hver enkel bog, men generelt kan man sige, at der er smæk for skillingen. Der er fart på. Der er aktion og Nis Jakob er ikke bange for at tage os helt derud, hvor kuglerne flyver om ørerne og folk dør som fluer, når de ofte russiske skurke er lige i hælene på Wolf og hans “partner in crime” Inessa.

Wolf-serien er noget af det bedste action jeg nogensinde har læst fra en dansk forfatters hånd. Man føler sig godt underholdt. Især med hjælp fra Wolf’s lille gruppe af hjælpere på dansk jord. Det giver et godt humoristisk afbræk i fortællingen.

Samtidig sidder man med tilbageholdt åndedræt. Især slutningerne er dramatiske – uden at jeg skal afsløre for meget.

Handlingen er ikke absurd urealistisk, som nogle gange er tilfældet. Flyforbindelserne fra Sydfrankrig til Moskva er lidt bedre i bogen, end de er i virkeligheden. Men fred være med det 🙂 Og Spike er måske også bedre til at fixe ting hurtigere, end det ville være muligt i den virkelige verden. Men også fred være med det. Det er med til at drive historien frem og holde et højt tempo.

Man kan godt læse de syv bind enkeltvis. Men hvorfor snyde sig selv. Start med 1’eren. Inden du har set dig om, er du i gang med 4’eren eller 5’eren. De findes som e-bøger og lydbøger på eReolen. Så du behøver ikke på biblioteket eller i boghandleren eller vente på pakkeposten. Bare derudaf.

Alt godt kommer til en ende på et tidspunkt. Og efter syv bøger er det måske nok passende at binde en sløjfe på Wolf-serien. Desværre. For det er bare knaldgodt. Men syveren gør det på en meget elegant og passende måde – som jeg heller ikke vil afsløre for meget om her.

Men personligt vil jeg holde et vågent øje med, om ikke Nis Jakob en dag opfinder en ny Wolf-lignende karakter. Eller giver os en 8’er. Bare en lille en. Så længe han lover, ikke at falde i den fælde, som en del danske spionroman-forfattere er faldet i i de seneste år. Nemlig at lade sig kraftigt inspirere af FE-sag(erne) og forsøge at skrive et politisk plot ind i bøgerne. Det lykkes for Krause-Kjær. Til gengæld er hans afslutninger flade. Især sammenlignet med Nis Jakobs.

Fik jeg nævnt, at Wolf-serien er nærmest afhængighedsskabende? Eller giver det ikke lidt sig selv, når man har læst ovenstående?

Nis Jakob: Wolf- Exit (7. bind i Wolf-serien). JAKOBs PRESS, 2024. 504 sider.

Der er lukket for kommentarer.