// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Nis Jakob: En død russer
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Agentroman, Roman, Thriller

Nis Jakob: En død russer

Skrevet af den 26. oktober 2021 – 04:44Ingen kommentarer

De første 300 sider er egentlig bare en optakt, hvor hovedpersonen bliver sparket ud af politiet og ud af sit eget hjem, da konen vil skilles. Men så kommer vi ellers også i gang med to parallelle historier om den danske tidligere politimand og jægersoldat Andreas Wolf og den russiske politibetjent Inessa.

De bliver begge hyret til at arbejde for en hemmelig loge, der gerne vil rydde ud i diverse brodne kar verden over. Wolf sendes på en mission for logen. Den kører af sporet og Inessa dukker op og rydder bogstaveligt talt op og redder Wolf ud af ilden. Et af flere eksempler på gode “aktionscener” i bogen. Man kan næsten se filmen for sig. Især en jagt rundt på et hotel.

Samtidig har Inessa en personlig jagt kørende på en mand, der tager livet af russiske og østeuropæiske kvinder. Og Wolf tumler med blandt andet en kræfttumor og en skilsmisse på hjemmefronten.
Det fungerer godt med disse parallelle spor samt flere bipersoners historier, som sandsynligvis flettes ind i den store historie senere.

De knap 400 sider i “En død russer” er i virkeligheden kun indledningen til Wolf og Inessa’s farefulde færd og arbejde i logens tegn. Indtil videre har Nis Jakob skrevet fire bind i Wolf-serien. Og det lover indtil videre godt. Det bliver spændende at se fortællingen komme op i omdrejninger og se Wolf og Inessa blive kastet ud i flere farefulde missioner.

Nis Jakob: En død russer. Jakobs Press, 2018. 398 sider.

Der er lukket for kommentarer.