// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Joy Ellis: Morderens søn
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Joy Ellis: Morderens søn

Skrevet af den 27. marts 2024 – 05:54Ingen kommentarer

Hvis der er noget Joy Ellis kan, så er det at skrive det mørke og uhyggelige frem. Ved læsning af Morderens søn er man vitterligt hensat til de engelske byer, hvor husene ligger tæt i små klynger med små haver omkring og mørke sodfarvede mure, hvor områdernes belysning er minimal, hvilket gør stederne oplagte til lyssky virksomhed og mord. Og i Morderens søn er der ikke sparet på de voldsomme og bestialske mord.

Makkerparret Jackman og Ewans må rykke ud, da en kvinde findes myrdet, og straks går den vilde jagt i gang for at finde gerningsmanden. Det hele synes dog at lykkedes og gå op i en højere enhed, da journalisten Daniel Kinder møder på op politistationen og tilstår mordet. Men intet er, som bekendt altid så let, som det ser ud. Daniel Kinder virker uligevægtig og psykisk ustabil, og han bliver ved med at tale om sin biologiske mor, som efter sigende skulle have været morder. Jackman og Ewans har ikke beviser nok til at holde på ham, og de må sande, at de skal kigge i gamle sager og have hjælp fra en psykolog for at kunne opklare mordet og forhindre at andre mord finder sted, – det bliver et kapløb med tiden, finder de morderen, inden han / hun slår til igen?

Jeg var egentlig godt underholdt, da jeg læste bogen, og jeg opholdt mig i London, så jeg havde miljøet tæt på, men jeg blev ikke helt overbevist om plottet. Der var mange navne at holde styr på, og det var irriterende, at der ofte blev vekslet mellem at omtale folk med kaldenavn, fornavn eller efternavn, en vis form for konsekvens ville have været rart. Dertil syntes jeg ikke, at karaktererne var spændende nok, jeg kunne have ønsket mig en større indsigt i deres sind og livshistorie, og dertil var der sidehistorier, som kom til at stå lidt for sig selv, som næsten bare føltes som fyld. Måske skyldes det, at Morderens søn er første bind i en krimiserie, hvor alt dette udfoldes i bog 2, hvis den antagelse er rigtig, rammer man ikke denne læser, det er for tam en løsning.

Morderens søn er en ok krimi, der gør det, den skal, men så heller ikke mere, der er andre krimiforfattere, jeg hellere vender mig imod.

Joy Ellis er tidligere blomsterhandler, men efter hun udkom med sin første krimi Mord på masken i 2010 har hun ernæret sig gennem sit skriveri og har skrevet over 20 bøger.

Joy Ellis, Morderens søn, oversat af Mette Bentholm, Alpha, 2024, 400 sider.

Der er lukket for kommentarer.