// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Natasha Lester: Alix St. Pierres tre liv
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Natasha Lester: Alix St. Pierres tre liv

Skrevet af den 15. januar 2024 – 05:01Ingen kommentarer

Vi er tilbage i tiden lige efter 2. verdenskrig.

Alix er blevet ansat indenfor PR hos den franske modeskaber Dior. Men selvom alle er klar på at komme ud af krigens skygge, så dukker en skikkelse op fra Alix´ fortid.

Da krigen rasede var Alix nemlig udsendt til Schweiz som spion, med den opgave at komme tæt på en nazist, der muligvis kunne hjælpe de allierede styrker. Men i det stressede miljø kan det være svært at vide hvem man egentlig kan stole på.

Historien om Alix St. Pierre foregår altså som to sideløbende historier, der foregår i 1943 under krigen og i 1946 efter krigen.

Forfatteren Natasha Lester er inspireret af den virkelige historie om hvordan Dior omgav sig med en fantastisk gruppe af kvinder, da han skabte sit første modehus. På den baggrund bliver Alix til Diors pressechef for at give hende et pift af glamour ovenpå krigens rædsler. Forfatteren gør ofte brug af inspiration fra den virkelige verden og her findes også historien om Mary Bancroft, der arbejdede under en hemmelig spionorganisation i Schweiz.

Idéen med to sideløbende historier der flettes mere og mere ind i hinanden plejer at være god. I denne sammenhæng bliver jeg dog hurtigt hægtet af. Jeg kan ikke holde styr på historierne og karaktererne og jeg bliver aldrig helt opslugt af denne fortælling, der ellers indeholder alt, hvad jeg kan lide.

Natasha Lester har skrevet en del historiske romaner, blandet andet Den franske fotograf, der udkom på dansk i 2020.

Natasha Lester, Alix St. Pierres tre liv, på dansk ved Eva Birkland, Forlaget Alpha, 458 sider, 2023

Der er lukket for kommentarer.