// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Peter May: Skakbrikkerne
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Peter May: Skakbrikkerne

Skrevet af den 22. oktober 2023 – 05:03Ingen kommentarer

Vi er nået til tredje og afsluttende bind i trilogien om kriminalassistent Fin Macleod. Han er tilbage på sin fødeø, Isle of Lewis, hvor vinden hyler, bølgerne bruser og regnvejret er en gæst, der kommer igen og igen.

Macleod har slået sig ned på øen for at blive, blandt andet fordi, han har fundet ud af, at han er far til en næsten voksen mand og farfar. Han har forladt politiet og arbejder nu som sikkerhedschef for en stor jordbesidder, der blandt andet plages af krybskytter og storstilet ulovligt fiskeri efter laks. Og den går ikke, når ivrige lystfiskere er en af vigtig indtægtskilde.

Macleods gamle ven Whistler er en af dem, der kaster snøren ud efter laks, og det sætter naturligvis vores hovedperson i et dilemma. Men værre er det, at de to venner finder de velbevarede rester af et lille fly i et jordfaldshul under en sø. Vandet er væk, og på bunden ligger flyet med en af deres ungdomsvenner i pilotsædet. Man troede, at flyet var styrtet ned over havet, men læsioner viser, at vennen er blevet myrdet og at nogen har sørget for, at flyet landede på søen og sank ned på bunden.

Macleod vil finde ud af, hvad der er sket, og går i gang med en større rekonstruktion af fortiden. Der må være et spor, måske rivalisering i det orkester, som afdøde spillede i og som Macleod også var tilknyttet. Det samme var Whistler, der var en genial fløjtenist, og gennem den minutiøse afdækning af fortiden, når Macleod frem til afsløringer, der bliver skæbnesvangre.

Peter May bruger igen i ’Skakspillet’ naturen som en storslået kulisse, der illustrerer stemningen blandt personerne og sætter rammen for, hvad øboerne kan med deres liv. Plottet væves effektivt sammen med bogens skæbnefortælling, og vi har en god solid krimi i bedste engelsk/skotske stil.

Peter May: Skakbrikkerne, Gyldendal. September 2023, 363 sider. Oversat af Ninna Brenøe

Der er lukket for kommentarer.