// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Peter May: Skakbrikkerne
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Krimi

Peter May: Skakbrikkerne

Skrevet af den 22. oktober 2023 – 05:03Ingen kommentarer

Vi er n√•et til tredje og afsluttende bind i trilogien om kriminalassistent Fin Macleod. Han er tilbage p√• sin f√łde√ł, Isle of Lewis, hvor vinden hyler, b√łlgerne bruser og regnvejret er en g√¶st, der kommer igen og igen.

Macleod har sl√•et sig ned p√• √łen for at blive, blandt andet fordi, han har fundet ud af, at han er far til en n√¶sten voksen mand og farfar. Han har forladt politiet og arbejder nu som sikkerhedschef for en stor jordbesidder, der blandt andet plages af krybskytter og storstilet ulovligt fiskeri efter laks. Og den g√•r ikke, n√•r ivrige lystfiskere er en af vigtig indt√¶gtskilde.

Macleods gamle ven Whistler er en af dem, der kaster sn√łren ud efter laks, og det s√¶tter naturligvis vores hovedperson i et dilemma. Men v√¶rre er det, at de to venner finder de velbevarede rester af et lille fly i et jordfaldshul under en s√ł. Vandet er v√¶k, og p√• bunden ligger flyet med en af deres ungdomsvenner i pilots√¶det. Man troede, at flyet var styrtet ned over havet, men l√¶sioner viser, at vennen er blevet myrdet og at nogen har s√łrget for, at flyet landede p√• s√łen og sank ned p√• bunden.

Macleod vil finde ud af, hvad der er sket, og g√•r i gang med en st√łrre rekonstruktion af fortiden. Der m√• v√¶re et spor, m√•ske rivalisering i det orkester, som afd√łde spillede i og som Macleod ogs√• var tilknyttet. Det samme var Whistler, der var en genial fl√łjtenist, og gennem den minuti√łse afd√¶kning af fortiden, n√•r Macleod frem til afsl√łringer, der bliver sk√¶bnesvangre.

Peter May bruger igen i ‚ÄôSkakspillet‚Äô naturen som en storsl√•et kulisse, der illustrerer stemningen blandt personerne og s√¶tter rammen for, hvad √łboerne kan med deres liv. Plottet v√¶ves effektivt sammen med bogens sk√¶bnefort√¶lling, og vi har en god solid krimi i bedste engelsk/skotske stil.

Peter May: Skakbrikkerne, Gyldendal. September 2023, 363 sider. Oversat af Ninna Bren√łe

Der er lukket for kommentarer.