// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Valérie Perrin: Tre
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Valérie Perrin: Tre

Skrevet af den 5. december 2023 – 05:00Ingen kommentarer

Det er længe siden jeg har glædet mig så meget til en bog, som til at læse Tre af Valérie Perrin. Jeg elskede hendes Vand til blomster der kom på dansk i 2021.

I Tre følger vi Adrien, Étienne og Nina, der mødes på første skoledag i femte klasse og straks bliver et trekløver der er uadskillelige. De holder sammen i tykt og tyndt og planen er, at så snart de er færdige med skolen flytter de sammen til Paris.

Vi møder trekløveret igen 30 år senere. Venskabet er brudt. Men hvad er der sket i mellemtiden? Hvad er årsagen til, at de ikke længere taler sammen og hvad får dem til at finde sammen igen?

Vi tages med tilbage i tiden og langsomt lægges brikkerne i et meget kompliceret puslespil.

Historien emmer af kærlighed, loyalitet og venskab. Men også af misforståelser, svigt og sorg i alle tænkelige former. Bogen er både barsk og rørende, men også kærlig og overraskende.

De tre hovedpersoner gennemgår hver deres udvikling, nogle er præget af deres opvækst og arv, andre er præget af omstændigheder og tilfældigheder.

Perrin skriver helt fantastisk og har en genial evne til at udrulle en historie bid for bid, så man som læser bliver helt opslugt. Selve fortællingen lever 100 % op til de tårnhøje forventninger jeg havde på forhånd, men bogen er alt for lang efter min mening.
Den gode historie kan ikke helt bære de 672 sider, men lad det ikke afskrække dig. Det er en vidunderlig bog.

Válerie Perrin er en fransk forfatter, der har solgt bøger til udgivelse i mere end 30 lande.

Válerie Perrin, Tre, Alpha Forlag, 672 sider, 2023

Der er lukket for kommentarer.