// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Georgia Kaufmann: Skræddersyede drømme
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Georgia Kaufmann: Skræddersyede drømme

Skrevet af den 7. august 2023 – 05:08Ingen kommentarer

I det nordlige Italien, knokler den unge Rosa for at hjælpe til i forældrenes kro. Moren slider og slæber og faren drikker.

Da tyskerne besætter området under Anden Verdenskrig, må Rosa servere for de tyske soldater, der kommer på kroen. Desværre har én af dem et godt øje til Rosa og efter en dramatisk hændelse må hun flygte og klare sig selv. Hun hjælpes på vej af en ven af familien og en helt ung soldat – der er tysk.

Selvom hun må klare sig selv, har hun på mange måder heldet med sig. Hun er meget dygtig til at sy og ad kringlede omveje ender hun i Paris og arbejder tæt sammen med Christian Dior. Det giver hende en sikker stil og en selvtillid der virkelig sætter gang i hendes karriere.

Rosa har store drømme og arbejder hårdt for at skabe det liv hun drømmer om. Hun forelsker sig og skaber en tilværelse med sin store kærlighed. Men fortiden tynger og alt går ikke altid som man drømmer om.

Rosa kommer langt omkring og verden er hendes legeplads i medvind og modvind. Hun ender med at møde et menneske, der på trods af klare aftaler – tvinger hende til at se fortiden i øjnene og måske er det sundt, selvom det gør ondt.

Forfatter Georgia Kaufmann bliver sammenlignet med Lucinda Riley. Genren er feelgood med en historisk vinkel og det er skønt at læse om Rosa, der på trods af forfærdelige oplevelser og modgang, får kæmpet sig til tops. Men det har en pris og spørgsmålet er, om den storslåede karriere var det hele værd.

Jeg er dog ikke helt oppe og ringe over bogen, den er god, men ikke fantastisk. Den kære Rosa træffer nogle valg, hvor man har lyst til at råbe: stop! Og så er der helt utroligt mange tilfældigheder, der former hendes tilværelse, hvilket gør historien lidt urealistisk.

Georgia Kaufmann, Skræddersyede drømme, 464 sider, Forlaget Cicero, 2023

Der er lukket for kommentarer.