// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jørgen Leth: Der var engang en mand som hed Fausto Coppi
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Sport, Sportslitteratur

Jørgen Leth: Der var engang en mand som hed Fausto Coppi

Skrevet af den 1. juli 2023 – 12:11Ingen kommentarer

Nye tekster fra Jørgen Leth om cykelløb! Så lækkert. 22 nye tekster skrevet sammen med den unge forfatter og cykelkommentator Bastian Emil Goldschmidt. Virkelig fedt at få sat kloge ord på nutidens ryttere og sidste års dramatiske Tour de France.

Men hov? Hvorfor er bogen på mere end 460 sider og koster 350 kroner? For 22 virkelig indholdsrige og fænomenale, men også ganske korte tekster.

Jo, for Gyldendal ved, at Jørgen Leth er en guldkalv, som skal malkes mest muligt, så længe de kan. Og de ved også, at det er de færreste af nutidens læsere, der har “Sportsdigte” fra 1967 (eller genudgivelsen fra 2018) eller “Den gule trøje i de høje bjerge” fra 1996 stående i bogreolen. Og os, der har, kan alligevel ikke huske alle teksterne i hovedet.

Derfor består den aktuelle udgivelse af 22 nye tekster og knap 100 tekster fra Jørgen Leths tidligere værker. En god service til de nytilkomne, som ikke har en slidt og meget læst udgave af “Den gule trøje i de høje bjerge” stående på reolen. Men hvis man allerede har betalt for den bog én gang, så føler man sig måske en smule snydt, når så stor en del af den nye udgivelse er genbrug.

Det ændrer dog ikke ved, at det som sædvanligt er en fornøjelse at læse/genlæse Jørgen Leths tanker om cykelsport og de største ryttere. Om hvordan Leth ikke lægger skjul på, hvilke ryttere og ryttertyper han elsker, og hvilke ryttere han ikke har megen fidus til.

Jørgen Leth: Der var engang en mand som hed Fausto Coppi. Gyldendal, 2023. 466 sider.

Der er lukket for kommentarer.