// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Manu Sareen: Hvad fætter gør er altid det rigtige
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Manu Sareen: Hvad fætter gør er altid det rigtige

Skrevet af den 15. november 2010 – 22:14Ingen kommentarer

“Nu skal du høre en syg historie” … sådan starter Manu Sareens nye børnebog: ”Hvad fætter gør er altid det rigtige”.

Historien handler om Osama, hvis far har en kiosk hvorfra der sælges arabiske tyggegummiautomater der kan blinke og spille jingle bells. Men en dag er der helt mørkt i kiosken, strømmen er slukket og Osamas far beder Osamas fætter Wahib, om hjælp. Men det store fine lysskilt udenfor kiosken falder ned i hovedet på Wahib og nu hænger det hele på Osama. For hvad fætter gør, er altid det rigtige.

Osama bevæger sig ud i byen og forsøger at bytte sig til noget, der kan redde den lille kiosk. Han møder Diller Dennis, som tvivler stærkt på at Osama kan klare det, men lur mig om ikke den lille Osama, hvis hjerne er på størrelse med en rosin, gør et ihærdigt forsøg.

Han møder damer i meget lidt tøj, en stor fyr der vil sælge noget og guldkæder der ikke tåler regn og tag dig i agt for bedstemoren der sidder i baglokalet og ser tv og råber: ”hvad kræftihelveda” når der er noget der ikke passer hende.

Manu Sareen er aldeles politisk ukorrekt eller upolitisk korrekt med denne forrygende børnebog. Med en finurlig humor skriver han sygt frit efter H.C Andersens: Hvad fatter gjør, er altid det rigtige. Denne gang foregår det på Vesterbro i den Arabiske Kioske og tegningerne i bogen er af undertegnedes yndlingsillustrator; Rasmus Bregnhøi.

Det er en superunderholdende oplæsningsbog, der henvender sig til de 5-9 årige (og deres forældre).

Manu Sareen er far til tre, foredragsholder, statsrevisor, integrationskonsulent, gruppeformand for Det Radikale Venstre og børnebogsforfatter. Læs også serien om Iqbal Farooq.

Manu Sareen, Hvad fætter gør er altid det rigtige, Poltikens Forlag, 2010, 32 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.