// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » William Boyd: Under jorden
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Krimi

William Boyd: Under jorden

Skrevet af den 6. november 2010 – 08:00Ingen kommentarer

På få timer går Adam Kindred fra at være en lovende ung forsker med en fremragende karriere foran sig, til at være eftersøgt for mord.

Egentligt burde han bare melde sig, få hele den dumme historie opklaret og komme videre med sit liv. Men Adam sætter sin lid til, at politiet hurtigst muligt finder den rigtige skyldige, og så kan han jo altid melde sig.

Så han går under jorden, eller rettere begynder at leve på gaden i London. Og selvom dagene går, ser det ikke ud til at politiet skifter mening, men der har Adams anonyme skyggetilværelse allerede taget hold.

Som i Georg Orwells klassiske ”Paris og London på vrangen” betyder Adam Kindres daglige jagt på sikkerhed og næring, at overskuddet til at hæve sig ud af elendigheden bare ikke er til stede. Så det hårde gadeliv bliver hverdag og Adam opdager til sin overraskelse, hvor nemt det er at slippe bankbog, karriere og ikke mindst sig selv i jagten på et sikkert sted at sove eller et varmt måltid mad.

Og selvom bogen dybest set er en thriller komplet med konspirationer og forbrydere så er priviligerede Adams tab (og genvindelse) af identitet på bunden af London bogens bærende historie. Og det får Under jorden til at skille sig positivt ud – og siderne til at vende sig hurtigt.

William Boyd, Under jorden, Hr. Ferdinand, Oversat fra engelsk af Claus Bech, September 2010, 424 sider.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.