// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Carl Frode Tiller: Indkredsning III
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Carl Frode Tiller: Indkredsning III

Skrevet af den 13. juli 2022 – 07:27Ingen kommentarer

David har mistet hukommelsen. Derfor er der blevet indrykket en annonce i en avis, der opfordrer gamle venner og bekendtskaber til at sende ham breve med historier om David og hans liv. Historier, der måske kan hjælpe hukommelsen tilbage, og fortælle David hvem han var.

Det er der mange, der skriver til David. I tre bind samles breve fra familiens venner, naboer, barndomskammerater og andre, der har kendt David gennem livet. De skriver om David, ja, men lige s√• meget om dem selv. Deres historier l√łfter fligen fra dele af hans liv, men de er meget forskellige ‚Äď og meget uenige.

I Indkredsning III kommer vi endnu tættere på.

At Davids liv har v√¶ret omtumlet vidste vi allerede efter de to f√łrste bind. David har ikke haft det net, og han har ikke gjort livet nemt for sig selv ‚Äď eller for sine omgivelser. Alligevel indeholder bind tre nogle artige overraskelser, som jeg ikke vil afsl√łre her. Overraskelser, der vender op og ned p√• hele fort√¶llingen, fra start til slut.

David er en moderne, rodl√łs mand. Indkredsning er ikke bare et anderledes portr√¶t af en norsk mand ‚Äď en indbygger i olienorge ‚Äď men ogs√• et portr√¶t af en generation i et land, der p√• papiret har f√•et meget for√¶ret, men som har sv√¶rt ved at se meningen i at fylde ud mellem stregerne i livets tegning.

Tiller er et helt utroligt spændende bekendtskab. Udover Indkredsning har jeg også læst Begyndelser, der på samme måde eksperimenterer med formen for en historie uden at lade formen overtage indholdet. Det er stærkt, og jeg anbefaler Indkredsning. Bind to blev lidt langt undervejs, men det kompenserer bind III så rigeligt for.

Carl Frode Tiller: Indkredsning III. Gutkind, 544 sider. Oversat af Sar Koch, udkom 25. maj 2022

Der er lukket for kommentarer.