// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Jytte Abildstrøm og Søren Lind: Flyvende Farmors mirakuløse myggestik
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Børnebog

Jytte Abildstrøm og Søren Lind: Flyvende Farmors mirakuløse myggestik

Skrevet af den 21. november 2010 – 18:47Ingen kommentarer

Evas mor og far trænger til ferie – en rigtig kæresteferie, så de tager sydpå og imens skal Eva passes af Farmor.

Farmor bor på plejehjem, men er frisk som en havørn og har masser af mod på livet. Så Eva præsenterer Farmor for mavedans og hip hop og Farmor giver Eva en håndfuld gode fortællinger med på livets vej. Alle fortællingerne er gamle historier med en morale, som Eva og Farmor derefter taler om.

Vi hører historien om Skiftingen, Skrubtudsen, Den onde fyrste m.fl. Farmor fortæller også om dyder, som er blevet håbløst umoderne. Men Farmor insisterer på at de bedste historier er dem der handler om dyder, som hun forklarer med at det er gode egenskaber, som gør mennesker glade og verden et rart sted at være. Eva synes det lyder lidt gammeldags, men så bruger Farmor historierne til at forklare det med.

Det er Jytte Abildstrøm og Søren Lind der har skrevet ”Flyvende Farmors mirakuløse myggestik” og bogen er illustreret af Otto Dickmeiss. Tegningerne af farmor har en slående lighed med Jytte Abildstrøm, der med sit røde hår og smittende humør er en sjov farmor-figur, der laver sjov med det sure personale på plejehjemmet.

Jeg har netop brugt bogen som oplæsningsbog i en 2.klasse, som synes at den var rigtig god. Der er meget tekst, med fine tegninger, flere af de gamle fortællinger er lidt svære at forstå, da de er skrevet med deres originale – lidt gammeldags sprog. Men deres morale er god at snakke om bagefter. Bogen egner sig godt til oplæsning og med bogen følger også en cd/mp3, hvor alle historierne er indlæst af Jytte Abildstrøm.

Jytte Abildstrøm og Søren Lind, Flyvende Farmors mirakuløse myggestik, Poltikens børnebøger, 121 sider, 2010.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.