// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Rory Stuart: Haver fra hele verden
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Havebog

Rory Stuart: Haver fra hele verden

Skrevet af den 1. november 2010 – 07:01Ingen kommentarer

Hvad laver haveentusiasterne uden for sæsonen? De læser i havebøger, noterer ned i små sorte lommebøger og bestiller frø hjem, til sommerens skønne bede.

Er du én af dem – eller bare almindelig interesseret i haver, blomster, planter m.m. så er der guf for øjnene i ”Haver fra hele verden” af Rory Stuart, som er udkommet på Nyt Nordisk forlag.

Bogen er en ordentlig moppedreng med smukke fotos. Rory Stuart forsøger at finde svar på spørgsmål som: Hvor stammer englændernes passion for blomster fra? Hvordan er den kinesiske havestil? Hvad kendetegner den islamiske have? osv.

Det er de store havetraditioner der undersøges og forklares. Forfatteren er optaget af prydhavens udvikling og hvordan der kan trækkes lange linjer op igennem historien i de forskellige havekulturer. Den handler om interessen for haver i andre lande og fascinationen af den virkning der kan skabes i havens mange rum.

Bogen er meget smuk med rigtig meget læsestof. Her er informationer om den islamiske tradition, den orientalske, italienske, engelske og amerikanske. Her er landskabshaver, prydhaver og eksperimenter der kan imponere og inspirere.

Så det er hårdt at erkende, at der er længe til vi igen skal have jord under neglene og hjemmeplukkede buketter fra haven. Men forventningens glæde holdes ved lige med ”Haver fra hele verden”.

Rory Stuart, Haver fra hele verden, Nyt nordisk forlag, 2010, 250 sider

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.