// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Cyrille Guimard: Tour de France bag kulisserne
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Erindringer, Sport, Sportslitteratur

Cyrille Guimard: Tour de France bag kulisserne

Skrevet af den 17. juni 2022 – 04:24Ingen kommentarer

Fantastisk insiderberetning fra hovedsageligt fransk cykelsport i 1970’erne og 1980’erne skrevet af en af de helt store. Det er kort fortalt hvad denne bog er. Hvis man gerne vil helt tæt på store ikoner som Bernard Hinault og Laurent Fignon, så er det her, man kommer det.

Erindringer om cykelsportens storhedstid før den mistede sin uskyld, skrevet af manden, der var sportsdirektør for nogle af datidens allerstørste cykelstjerner. Manden, der på mange måder fornyede cykelsporten og gennem sine ryttere dominerede cykelsporten i 1980’erne.

Et unikt indblik i den strategi og den taktik, der var medvirkende til adskillige toursejre til de ryttere, som Guimard havde i sin “stald”.

Men også en hudløs ærlig beretning om selv at måtte opgive en lovende cykelkarriere og starte forfra, som sportsdirektør. Og om at bryde med ryttere, som man havde været helt tæt i medgang og modgang. Om ikke rigtig at holde kontakten og pludselig en dag erfare, at rytteren er død.

Det her er kræs for feinschmekere. For os, der ikke kan få nok af at læse om cykelsportens mytiske legender som Coppi, Bahamontes, Anquetil og Polidor. Samt store stjerner, der i Guimards øjne ikke er så store stjerner og så unikke, som de nogle gange bliver gjort til. Her er det især Eddy Merckx, som Guimard sætter i et andet lys, end det normalt er tilfældet.

Bogen er uhyre velskrevet med nogle fantastiske formuleringer, som sandsynligvis er endnu vildere på originalsproget fransk.

En af den slags bøger, som skiller fårene fra bukkene. Ser du en dag denne bog på reolen hos en ven eller bekendt, så ved du, at han eller hun er en af de sande værdsættere af cykelsportens mystisk og historie. Ikke bare sådan en, der hver sommer har Touren kørende i baggrunden i sommerhuset eller campingvognen.

Cyrille Guimar: Tour de France bag kulisserne. Forlaget Bobo, 2022. 241 sider.

Der er lukket for kommentarer.