// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Cyrille Guimard: Tour de France bag kulisserne
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Erindringer, Sport, Sportslitteratur

Cyrille Guimard: Tour de France bag kulisserne

Skrevet af den 17. juni 2022 – 04:24Ingen kommentarer

Fantastisk insiderberetning fra hovedsageligt fransk cykelsport i 1970’erne og 1980’erne skrevet af en af de helt store. Det er kort fortalt hvad denne bog er. Hvis man gerne vil helt t√¶t p√• store ikoner som Bernard Hinault og Laurent Fignon, s√• er det her, man kommer det.

Erindringer om cykelsportens storhedstid f√łr den mistede sin uskyld, skrevet af manden, der var sportsdirekt√łr for nogle af datidens allerst√łrste cykelstjerner. Manden, der p√• mange m√•der fornyede cykelsporten og gennem sine ryttere dominerede cykelsporten i 1980’erne.

Et unikt indblik i den strategi og den taktik, der var medvirkende til adskillige toursejre til de ryttere, som Guimard havde i sin “stald”.

Men ogs√• en hudl√łs √¶rlig beretning om selv at m√•tte opgive en lovende cykelkarriere og starte forfra, som sportsdirekt√łr. Og om at bryde med ryttere, som man havde v√¶ret helt t√¶t i medgang og modgang. Om ikke rigtig at holde kontakten og pludselig en dag erfare, at rytteren er d√łd.

Det her er kr√¶s for feinschmekere. For os, der ikke kan f√• nok af at l√¶se om cykelsportens mytiske legender som Coppi, Bahamontes, Anquetil og Polidor. Samt store stjerner, der i Guimards √łjne ikke er s√• store stjerner og s√• unikke, som de nogle gange bliver gjort til. Her er det is√¶r Eddy Merckx, som Guimard s√¶tter i et andet lys, end det normalt er tilf√¶ldet.

Bogen er uhyre velskrevet med nogle fantastiske formuleringer, som sandsynligvis er endnu vildere på originalsproget fransk.

En af den slags b√łger, som skiller f√•rene fra bukkene. Ser du en dag denne bog p√• reolen hos en ven eller bekendt, s√• ved du, at han eller hun er en af de sande v√¶rds√¶ttere af cykelsportens mystisk og historie. Ikke bare s√•dan en, der hver sommer har Touren k√łrende i baggrunden i sommerhuset eller campingvognen.

Cyrille Guimar: Tour de France bag kulisserne. Forlaget Bobo, 2022. 241 sider.

Der er lukket for kommentarer.