// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Rikke Gryberg: Byens bedste brød – og andet godt fra ovnen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Mad og drikke, Roman

Rikke Gryberg: Byens bedste brød – og andet godt fra ovnen

Skrevet af den 19. oktober 2010 – 08:45Ingen kommentarer

Rikke Gryberg kan noget med en ovn. Hun har sammen med sin kollega lige vundet guld i to kagekategorier ved danmarksmesterskaberne i brød og kager, så hun har medaljer som bevis på sine ovnkundskaber. Hun har i mange år drevet virksomheden Gryberg Copenhagen, som laver kager og andre søde sager, og har tidligere udgivet bogen Byens bedste kager.

I denne bog har hun stort set holdt sig fra det søde hjørne af ovnen, med undtagelse af enkelte opskrifter som chokoladescones og københavnerbirkes. Her kan man finde næsten al den slags brød, hjertet kan begære. Her er alt fra morgenbrød som håndværkere og myslistykker til ciabattabrød og burgerboller, og en afstikker til kiks og grissini. Og så er der alt det ind i mellem. Det er de færreste, som vil gå forgæves efter en brødopskrift i denne bog, for der er stor variation i dem.

Generelt har Rikke Gryberg holdt sig på den grove side af brødet, for en god portion af opskrifterne indeholder groft mel, fuldkorn, kerner, nødder, etc. Det er vel egentlig de fleste, der i dag foretrækker deres brød lidt groft, om det så er af smags- eller helbredsårsager, så det skal hun ikke høre et ondt ord for, især ikke når det ser så godt og nemt ud som her. Bogen er rigt illustreret, og her er masser af tips og tricks til bagningen.

Størsteparten af opskrifterne kan passes ind på en eftermiddag hjemme, så bogen er god til den, som gerne vil bage mere selv, men som ikke har mod på eller tid til de helt store bageprojekter. Der er nogle få opskrifter, som skal startes en dag i forvejen, men det kan de fleste nok være med på, og ellers er der en del steder sørget for forslag til at forkorte processen, så opskriften alligevel kan passes ind på en eftermiddag. Og hvis man skulle føle sig avanceret, er der en lille håndfuld opskrifter med surdej, som kræver lidt mere tid. Byens bedste brød er en fin bagebog, hvor alle kan være med.

Rikke Gryberg, Byens bedste brød – og andet godt fra ovnen, Politikens Forlag, 160 sider, Oktober 2010

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.