// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Heidi Wedel Durrow: Pigen der faldt ned fra himlen
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Heidi Wedel Durrow: Pigen der faldt ned fra himlen

Skrevet af den 8. oktober 2010 – 08:00Ingen kommentarer

Pigen der faldt ned fra himlen er netop udkommet på dansk. Da bogen oprindeligt udkom på engelsk strøg den hurtigt ind på de uafhængige boghandleres bestsellerliste, og forfatteren høstede topkarakter af anmelderne på blandt andet New York Times og Washington Post.

Derudover vandt bogen den prestigefyldte “Bellwether Prize”, som gives til seriøs amerikansk social-litteratur. Jeg havde derfor med rimelighed høje forventninger til Pigen der faldt ned fra himlen.

Bogen handler om Rachel, som er datter af en dansk mor og en sort amerikansk far. Da hun er 10 år gammel falder hun ned fra et tag sammen med sin mor og sine søskende. Alle dør. Undtagen Rachel. Der er kun et enkelt vidne, men der kommer til at gå en del år førend han afslører, hvad han så.

Da Rachels far er forsvundet, vokser hun op hos sin farmor. Rachel er en kvik pige, hun klarer sig godt i skolen, men hun kæmper med at finde ud af, hvem hun er. Er hun hvid eller sort? Især i teenageårene bliver hun udfordret på sin identitet og må lægge ører til flere racistiske verbale overfald.

Den første del af bogen er langtrukken til trods for fokus på opklaringen af, hvad der rent faktisk skete den skæbnesvangre dag. Den sidste del af bogen er derimod langt skarpere, og det er her vi oplever Rachel i teenagerårene med begyndende interesse for drenge, usikkerheden på identiteten og til sidst mødet med ham der ved, hvad der engang skete. Og selvom jeg efterhånden gennemskuede, hvad der fik familien til at falde ned fra taget, læste jeg slutningen med et gisp.

Sprogligt er bogen ikke særlig elegant. Om det skyldes forfatteren, oversætteren eller mangel på grundig korrektur kan jeg ikke sige, men det forstyrrede min læseoplevelse, at jeg op til flere gange i bogen skulle læse sætningerne igen for at få meningen frem.

Forfatteren Heidi Wedel Durrow, f.1969) er som hovedpersonen i bogen datter af en dansk mor og en sort amerikansk far. Hun bor i LA, men besøger hvert år Danmark. Hun er uddannet journalist og advokat.

Heidi Wedel Durrow, Pigen der faldt ned fra himlen, Forlaget Punktum, 256 sider, Oktober 2010, Oversat af Thomas Munkholt.

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.