// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Kim Fupz Aakeson: Fangeleg
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Videnskab

Forside » Roman

Kim Fupz Aakeson: Fangeleg

Skrevet af den 19. april 2021 – 05:37Ingen kommentarer

I skolegården som barn skiftedes man til at fange hinanden. Det ene øjeblik var man fanger og det næste var man bytte. Rollerne kunne skiftes på et øjeblik. Sådan er det også i Kim Fupz Aakesons nye roman Fangeleg.

Døre låses. Og låses op. Nye døre låses. Og åbnes. Vi er i et fængsel, hvor vi med Fupz blik følger tre fængselsbetjente. Der er Sammi, som har en pakistansk far og er vokset op i Brøndby. Der er Henrik, som er gift og har to børn, og som lyver om, hvad han reelt laver, når han siger han tager til badminton. Og der er Miriam, hvis søn skylder penge til folk, man nødig vil skylde penge.

På bedste Fupz vis kædes de tre fængselsbetjentes liv sammen med nogle af de indsattes liv. Grænser der ikke burde krydses, krydses. Den ene handling fører til den næste. Korruption? Måske. Hvor galt kan det gå? Hvem kan man regne med? Eller stole på? Hvem tager røven på hvem? Og hvem holder man selv for nar?

Fangeleg er en roman om, at en lille dum beslutning, kan sætte en hel lavine i gang af bøvl og problemer, man ikke kan komme ud af. Man tror, man er skide smart. Men har bare slet ikke fattet, at der er andre, der er langt mere snu.

Trusler, bestikkelse og utroskab er blot nogle af ingredienserne i denne underholdende, til tider morsomme og til andre tider hæsblæsende roman.

Fangeleg byder på et halvstort persongalleri. Men da jeg først fik greb om indsatte, fængselsbetjente og deres netværk hang jeg nysgerrigt på. Hvor langt ud, kan et menneske komme? Langt, er svaret!

Altså! Indretningen i fængslet, arbejdsrutinerne, sproget med videre er detaljeret beskrevet og hvis ikke forlaget i pressebrevet havde skrevet, at Fupz har en ren straffeattest, kunne læseren godt få tanker om andet, når man læser Fangeleg.

Selvom man ikke er i fængsel, kan man måske godt være fanget. Og selvom man er i fængsel kan man måske godt slippe afsted med at styre, regere og bestemme over andres liv. Jo jo. Det må være noget af moralen i Fangeleleg. 1-2-3- LØB! (Eller bare: Læs! Fangeleg er hel fin og letlæst underholdning).

Jeg var ret begejstret for romanerne Rengøring og Bådens navn af samme forfatter. Fangeleg befinder sig i en anden boldgade, den er på en måde mere underholdende og det skal der også være plads til.

Kim Fupz Aakeson, Fangeleg, Gyldendal, Marts 2021, 318 sider.

Der er lukket for kommentarer.