// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Tom Clancy: Red Storm Rising
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Sp√¶nding

Tom Clancy: Red Storm Rising

Skrevet af den 17. december 2020 – 05:14Ingen kommentarer

3. verdenskrig. Det er kort fortalt hvad klassikeren “Red Storm Rising” handler om. Forfatteren er selvf√łlgelig den eminente kreat√łr ud i genren “actionthrillere med masser af milit√¶rt isenkram” Tom Clancy, der ogs√• har skrevet b√łger som “Sum of all fears” og “Hunt for Red October”.

Bogen er skrevet i 1986 da Den Kolde Krig stadig var en realitet og gennemspiller ganske enkelt et scenarie for hvordan det konkret kunne g√• for sig, hvis den kolde krig en dag blev varm. Et russisk angreb dybt ind i Tyskland suppleret med en bes√¶ttelse af Island og et fors√łg p√• at stoppe skibskonvojerne, der skal fragte amerikanske styrker over Atlanterhavet for at komme europ√¶erne til unds√¶tning.

Vi f√łlger en r√¶kke n√łglepersoner flere forskellige steder p√• kamppladsen mellem Sovjetunionen p√• den ene side og USA og Nato p√• den anden side. B√•de russere og amerikanere. Blandt andet en russisk olieminister, en amerikansk ub√•dskaptajn, en meteorolog og en h√•ndfuld andre personer og masser af folk i mindre roller.

Mens andre kan f√• en hel bog til at g√• med et eller to mord, s√• t√łver Clancy ikke med at sl√• flere tusind soldater ihjel i bare en enkel s√¶tning. Her er der ingen dikkedarer. Ub√•de, civile skibe, krigsskibe, kampvogne og fly bliver s√¶nket, bombarderet og skudt ned i et v√¶k.

“Red Storm Rising” er fremragende. B√•de personbeskrivelserne og handlingen, men ogs√• Tom Clancy’s √łje for de tekniske detaljers akkuratesse. Han opfinder et par kampfly, som ikke findes i virkeligheden. Men ellers er alt en pr√¶cis gengivelse af virkelighedens skibe, ub√•de, fly, kampvogne, bomber og s√• videre.

Og så er der faktisk også en lillebitte kærlighedshistorie gemt dybt inde i den 830 sider lange murstensroman, som er pligtlæsning for alle raske drenge og mænd.

Tom Clancy: Red Storm Rising. Harper Collins, 1986. 830 sider.

Der er lukket for kommentarer.