// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser p√• nettet » Carlos Fuentes: Aura
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

B√łrnebog

Forside » Novella

Carlos Fuentes: Aura

Skrevet af den 7. december 2020 – 07:50Ingen kommentarer

En dag fanger Filipe Monteros √łjne en interessant jobannonce i en avis. Annoncen s√łger en ung historiker med kendskab til fransk, og lover en god l√łn med kost og logi oveni. Det er n√¶sten for godt til at v√¶re sandt, men Filipe mangler noget at leve af mens han laver sit eget projekt, og kort tid efter er han ansat hos en gammel dame i et mystisk, m√łrklagt hus.

Det er en slags indledninger som gotiske gysere er gjort af, og det bliver kun bedre da den gamle dames smukke niece træder ind på scenen. For er der ikke noget mystisk ved hende? Og hvorfor er huset fyldt med mus og rotter?

Filipe g√•r i gang med at l√¶se den gamle dames afd√łde mands efterladte papirer, for opgaven er at udgive hans erindringer. Den afd√łde har haft et sp√¶ndende liv, men Filipe har alligevel sv√¶rt ved at fordybe sig i papirerne, for et sted i huset er den gr√łn√łjede Aura, og hvad er et menneske egentlig, d√łd eller levende – √•nd eller krop?

Aura er en kort fortælling, der leger med det uhyggelige og det mystiske. Læserens opgave er ikke at gennemskue plottet (det sker ganske hurtigt), men at lade sig indfange af stemningen og de utrolig smukke illustrationer, der er lavet af Alejandra Acosta.

Det virker, for mexicanske Carlos Fuentes kan skrive s√• tapetet smuldrer for √łjnene af √©n, og Rigmor Kappel Schmidt kan overs√¶tte, s√• det rammer den helt rigtige tone p√• dansk.

Carlos Fuentes: Aura. 80 sider, Skj√łdt forlag. Oversat af Rigmor Kappel Schmidt, udkom 2. november 2020

Der er lukket for kommentarer.