// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Julia Lahme: Sandheder fra en løgner
Biografi

Roman

Krimi

Mad og drikke

Børnebog

Forside » Livsstil

Julia Lahme: Sandheder fra en løgner

Skrevet af den 17. september 2010 – 07:00Én kommentar

Jeg lyver ikke, når jeg skriver at Julia Lahmes nye bog er virkelig god. Derudover lyver jeg nok en hel del – ligesom Julia – og de fleste andre kvinder på vores alder.

Men hvad er det der gør, at vi forholdsvis unge kvinder lever vores liv i, på den ene side en selviscenesættelse og på den anden side, lidt for tæt på grænsen af hvad vi egentlig kan klare.

Vi bygger glansbilleder, signalerer overskud, blogger om hverdagens store lykke med friske blomster, hjemmebagte cookies serveret på megamusel – henkastet, lækkert og overskudsagtigt. Men de fleste glansbilleder er lidt flossede og Julia stiller skarpt på fænomenet med de krakelerede glansbilleder i voksenlivet.

”Sandheder fra en løgner” udkommer i dag og er en personlig fortælling, med udgangspunkt i Julia Lahmes egen livsløgn. Hun havde udadtil det perfekte liv, men da hun mister drømmejobbet som chefredaktør på et modeblad, sætter det tankerne i gang. Hvordan kommer man videre, når krisen rammer og hvem lyver vi mest for – os selv?

Julia tager dig med igennem sandheder og løgne og mon ikke du, som mig, føler dig truffet af og til. Hun er skrap og skarp når hun svinger kniven og selvom der et stænk humor fordelt ud over siderne, skærer hun også helt ind til benet, hvor det gør rigtig ondt. Og hun har selv været der, helt krøllet sammen, hudløs og fyldt op med savn, skyld og løgn. Men den handler også om det nye liv og om hvordan lykken ligger lige bag løgnen.

Det er en god bog! – og det er sandheden.

Julia Lahme, Sandheder fra en løgner, Pretty Ink, 2010, 203 sider