// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser pĂĄ nettet » Thomas Korsgaard m.f.: Juleklar
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Thomas Korsgaard m.f.: Juleklar

Skrevet af den 30. november 2020 – 14:08Ingen kommentarer

NĂĄr en bog med godnathistorier omhandler jul og lægger ud med “Randalf”, Rudolphs oversete lillebror, fortalt af Thomas Brunstrøm – ham, der har skrevet bøgerne om den sjove Sallys far – kan det ikke gĂĄ galt.

Herhjemme grines af Randalf og den selvfede Rudolph, som taler “sĂĄd’n der”, tager selfies og stĂĄr pĂĄ skateboard. Randalf er den lille lillebror, der ikke rigtig er sĂĄ heldig, indtil julemanden er for tyk til at komme gennem skorstenen. 

I bogsamlingen møder vi ogsĂĄ moren, der er gĂĄet helt fra snøvsen og taler om pĂĄskeharer, at sole sig i sneen osv. pĂĄ juleaftensdag. “Hun minder lidt om dig, mor”, fik jeg at vide af min datter. Hmm … SĂĄ er der ogsĂĄ drengen, der fĂĄr sig en lærestreg, da han efter en lidt dĂĄrlig opførelse oplever, at kalenderlyset vokser den forkerte vej: der bliver længere og længere til jul. Av!

Historierne i “Juleklar” er skrevet af forskellige forfattere som Nikolaj Kopernikus (skuespiller), Frida Brygmann og Thomas Korsgaard (forfattere til Minimund) og de to forfattere, Andreas Rissberg Nederland og Frederik Hansen (har blandt andet lavet serien Game On til computerspilselskere fra 8 ĂĄr). SĂĄ det er et stærkt felt, der er vant til at underholde børn, og sammen med Thorbjørn Christoffersens illustrationer fungerer det rigtig godt.

For børn over 6 år, der godt kan lide at få fortalt eller selv læse sjove historier, og som glæder sig til jul, er denne oplagt som godnatlæsning i december måned.

Juleklar: Godnathistorier der får børn til at glæde sig i søvne. Frida Brygmann, Nicolaj Kopernikus, Andreas Nederland & Frederik Hansen, Glenn Ringtved, Thomas Brunstrøm, Kristina Aamand, Thomas Skov, Kasper Hoff, Gitte Løkkegaard og Thomas Korsgaard. Illustrator Thorbjørn Christoffersen. Forlaget Carlsen. 120 sider. Udgivet november 2020.

Der er lukket for kommentarer.