// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Niels Krause-Kjær: Fandens forår
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Agentroman, Dansk roman, Journalistik, Spænding

Niels Krause-Kjær: Fandens forår

Skrevet af den 16. oktober 2020 – 07:30Ingen kommentarer

Der gik 19 år mellem den første og den anden bog i Niels Krause-Kjærs serie om journalisten Ulrik Torp og dansk politik og den danske medieverden. Heldigvis skulle der kun gå godt et år mellem den anden og den tredje bog, som netop er udkommet.

Efter at have skandaliseret sig selv i to’eren forsøger Torp nu at få gang i en karriere som freelancejournalist. I første omgang ved at skrive nekrologer og lave feberredninger for rødvin for en gammel kollega.

De to ting fører ham ved et tilfælde ind i et speget politisk spil, hvor tidligere politikere dør, gamle hemmeligheder kommer frem og langtfra alt er, som det ser ud til at være.

Krause-Kjær formår på fornem vis at tage aktuelle begivenheder og problemstillinger og bruge dem i bogen på en særdeles fornem vis. Nationalisme, påvirkningskampagner og “deep fake” kommer vi omkring, ligesom vi får en ganske underholdende indføring i livet som freelancejournalist på et kontor med andre freelancere.

Et godt plot bliver desuden krydret med indirekte kommentarer til og betragtninger om medieverdenen i Danmark anno 2020, samt sarkastiske betragtninger om livet som midaldrende mand.

Bogen lider dog under samme svaghed som 2’eren. At det går for stærkt til sidst. På de sidste 20 sider falder alle brikker på plads, skurkene taber og de gode vinder. Alt sammen lynhurtigt med blandt andet en meget dygtig ung it-kyndig hjælper, som vupti, vupti kan producere det der skal til for at vende det hele på hovedet. Politiet rykker også pludselig hurtigt. Ja, sågar tilgivelsen fra konen kommer med et snuptag.

Der er et godt flow med gode dialoger og spænding. Så det går let derudaf. Og derfor havde det heller ikke gjort noget, hvis den havde været 50-80 sider længere med lidt mere tid til at få brikkerne til at lande.

Krause-Kjær har med Ulrik Torp fået skabt en god figur, som er atypisk fra hvad vi ellers kender i danske spændingsromaner. Han er nye steder i sit liv i hver af de tre bøger. Det er ganske rart. Så det ikke bare bliver den samme person i de samme omgivelser, sådan som flere serier har en tendens til.

Vi må håbe at Krause-Kjær ikke venter alt for længe med 4’eren i serien. Det bliver spændende at se hvor Torp så er henne i sin karriere og med sit privatliv til den tid.

Niels Krause-Kjær: Fandens forår. Lindhardt og Ringhof, 300 sider, udkommer 16. oktober 2020

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.