// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Gretelise Holm: Møgkællinger
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Roman

Gretelise Holm: Møgkællinger

Skrevet af den 10. august 2010 – 16:42Ingen kommentarer


Så er der et glædeligt gensyn med Karin Sommer. I dag udkommer ”Møgkællinger” som er 5. bind i serien om journalisten Karin Sommer, der blandes ind i opklaringsarbejdet omkring et mord på en ung kvinde.

Karin Sommer er egentlig gået på pension og forsøger at komme sig ovenpå sin mands død. Hun kæmper med en depression og har svært ved at finde meningen med tilværelsen.

Men en henvendelse vedrørende mordet på en kvindelig højskoleelev, får vakt Karin Sommers nysgerrighed og snart er hun på banen igen og trevler op i sagen, måske er en uskyldig mand dømt i sagen.

Sideløbende er der voldsomt fokus i pressen på tilsyneladende tilfældige skamferinger og drab på en række mænd. En eller flere kvinder har sat sig for at hævne de voldtægter og drab der dagligt sker på kvinder og som resulterer i, at alle kvinder lever i en grad af utryghed og angst for at det kan ske for dem, hvis de en dag er på det forkerte sted på det forkerte tidspunkt.

Gretelise Holm skaber en aktuel debat ved at sætte tingene lidt på spidsen og personerne fremstilles troværdigt og fanger stilen godt fra de tidligere bøger. Historien er fængende og lange afsnit skal læses i et hug, for den er umulig at lægge fra sig.

En god roman om forholdet mellem mænd og kvinder, mellem søskende og ægtefolk – om mediernes magt, sex og om kvindelige journalister der overvejer at skrive en kriminalroman.

Gretelise Holm, Møgkællinger, Lindhardt og Ringhof, 304 sider, 2010

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.