// // // Bogblogger.dk – Boganmeldelser på nettet » Nicole Boyle Rødtnes: Havets magi – de knuste perler
Digte

Spænding

Noveller

Roman

Krimi

Forside » Børnebog

Nicole Boyle Rødtnes: Havets magi – de knuste perler

Skrevet af den 29. marts 2020 – 14:18Ingen kommentarer

Den første bog i serien om ”Havets magi” handler om pigen Mira, der tror, hun er en helt almindelig pige, men det viser sig slet ikke at være tilfældet.

Da Mira kun var en baby, blev hun fundet på stranden, sammen med to andre babyer, drengen Storm og pigen Isla. Nu er hun næsten 11 år, bor på Ravnø sammen med sin adoptivmor Lina, og når der kommer turister til øen, fortæller Lina dem sagnet om havfruerne.

Om natten drømmer Mira om havet. Hun spekulerer på om Storm og Isla også drømmer om havet. At hun ikke er helt som de andre børn i klassen, finder hun ud af på en sejltur, hvor hun under et uvejr på et skib glider og falder i vandet. Hun er ved at drukne, men hun har et armbånd, hvor hun knuser en perle og bliver forvandlet til en havfrue. Herefter udspiller der sig en ret spændende historie. Hun lover sig selv aldrig at afsløre det for nogen.

Min medanmelder Lærke på 10 år var meget begejstret:
”Jeg læste bogen på én aften og jeg kunne slet ikke lægge den fra mig. Bogen var spændende og jeg blev grebet af det eventyrlige indhold. Jeg glæder mig til, den næste bog i serien kommer, så jeg finder ud af hvordan historien slutter.”

Bogen er skrevet af dygtige Nicole Boyle Rødtnes, der virkelig altid rammer plet i den måde hun skriver til målgruppen. At bøgerne kommer som en serie fungerer altid godt til de yngste læsere. De genkender hurtigt personer og miljøet og bruger læsekræfterne på at tilegne sig en god historie.

Nicole Boyle Rødtnes, Havets magi, Forlaget Alvilda, illustreret af Anita Sølver, 56 sider, 2019

Skriv en kommentar!

Du skal være logget på for at skrive en kommentar.